Ulje na platnu koje veliča lepotu sveta divljine

Nedokučiva lepota skriva se iza zavesa divljeg biljnog i životinjskog sveta.

Mnogi su u nastojanju da svetu prenesu tu lepotu koristili različite tehnike njenog predstavljanja. Neki su je fotografisali, neki snimali, drugi su koristili grafitne olovke, a treći ulja i platno. Svaki umetnik je sledeći svoju vizuju pronašao način kako da za buduća pokolenja sačuva lepotu divljine.

Kada se pojavio, dvadesetih godina 20. veka, nadrealizam bio je nešto do tada neviđeno. Kulturni pokret koji nije bio ograničen samo na umetnost, već je bio i važna karakteristika književnosti, muzike, pozorišta pa čak i filozofije. Na slikama koje su delo nadrealnih umetnika, često ćete videti pokušaje stvaraoca da putem simbola, oblika i boja prenesu određene emocije.

Nadrealizam se često posmatra kao nešto što je blisko snovima. Nešto u čemu se jednostavno uživa, bez mnogo logike i pitanja. Danas vam predstavljamo dela slikara po imenu Jon Ching, čiji rad se uglavnom fokusira na divlji životinjski svet, sa akcentom na nadrealizmu. Njegova dela su toliko živa da imate utisak da će ptica odleteti svakog trena, da će riba zaplivati u dubinu i da će vas sova pozdraviti njenim čuvenim hu-hu.

Jon je rođen na Havajima i mladost je proveo okružen divljim životinjama zbog čega su one i postale glavna tema njegovih dela. Neverovatni prikazi tigrova, papagaja, vukova i sova, dočaravaju divlju i veličanstvenu lepotu životinjskog carstva očaravajućim i magičnim preokretom na platnu.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group