Pomozimo filmu iz Srbije da pobedi!

Na IMDB sajtu se poslednjih dana vodi neobičan rat između Srba i Hrvata zbog filma Dara iz Jasenovca i neumesne ocene američkog kritičara...

- Problemi su dvostruki: njegov neskriveni antihrvatski i antikatolički naboj suviše je očito dizajniran kao oružje u sadašnjim sukobima Srba i njihovih suseda, a uživanje u vizualizaciji sadizma, u kontrastu s dečjom nevinošću, gura u stranu bilo kakvo razmišljanje o opasnostima nacionalizma, ubilačkog rasizma i genocida i nadomešta ga jeftinom senzacijom i sentimentalnošću - piše Džej Vajsber u oceni "Dare iz Jasenovca".

Na samom početku ovog članka, moramo se zapitati da li je nešto moglo da prođe bez mišljenja takozvanih osvešćenih Amerikanaca, koji po sasvim subjektivnim kriterijumima biraju na čiju će stranu stati, zaboravljajući po svemu sudeći, da je njihova država nastala upravo uz pomoć genocida. Sličan sličnog poznaje, mogli bismo reći.

Ipak, koliko god oni ne želeli da se suoče sa istinom i patnjama srpskog naroda, film Dara iz Jasenovca je potresna ratna drama, u kojoj sve nevolje i zločine jednog rata vidimo kroz oči desetogodišnje devojčice. Iako danas naši državni vrhovi rade na pomirenju dva naroda, Srba i Hrvata, na IMDB sajtu je po svemu sudeći započeo novi rat.

Hrvati, nezadovoljni tematikom filma i njegovom pričom, odlučili su da srozaju njegov ugled dajući mu najniže ocene, pokušavajući da mu tako oduzmu komad snage, koji će i dalje ostati tu gde jeste, koliko god da ih istina bolela. Iako je film pogledala tek šačica ljudi – između ostalog, na američkom kontinentu će premijera biti održana 5.februara, rat koji se oko njega vodi okupio je svoje vojnike i sa jedne i sa druge strane Save.

Ni Srbi, ni Hrvati, kada se radi o ovakvim temama, nikada neće zakopati ratne sekire, jer su uspomene na taj period našeg postojanja drugačija viđenja stvarnosti. Vođeni istinom i činjenicama, ulazimo u okršaje i rasprave na društvenim mrežama, gde naši susjedi pokušavaju da ponize srpsku borbu za pravdu.

- Hrvati su krenuli da daju najniže ocene filmu "Dara iz Jasenovca" Registrujte nalog na IMDb i dajte najveću ocenu. IMDb je najrelevantniji sajt za filmove u svetu. Širite ovo! - neki su od komentara na društvenim mrežama, kako navodi Telegraf.

Za registraciju na IMDB vam neće biti potrebno mnogo vremena – možete je uraditi uz pomoć Facebook ili Google naloga, ali će vaš doprinos ovoj digitalnoj borbi dva naroda svakako biti dovoljan. Ne dozvolimo da naša istorija postane predmet ismevanja, i kako to kaže „cenjeni“ kritičar, jeftina senzacija, koju je srpski narod skupo platio životima svojih ljudi.

Ovo svakako nije prvi put da se nešto ovakvo dešava – slične borbe su se srčano vodile između Srba i Albanaca kada je objavljen film Balkanska međa, ali i kada je Anđelina Džoli zbog svog ostvarenja U zemlji krvi i meda postala jedna od najomraženijih holivudskih ličnosti na našim prostorima.

U nastavku vam dostavljamo link na kom možete glasati i dati svoju ocenu za ovaj film koji će u vama neupitno probuditi snažne emocije, a na vama je da odlučite koja će to ocena biti i zašto ćete je dati:

Dara iz Jasenovca

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group