Pogledajte kako je zapravo sniman crtani film "Alisa u zemlji čuda"

Retko ko nije pogledao Diznijevu verziju "Alise u zemlji čuda", ali da li ste znali da tada trik nije bio samo u pažljivim, detaljnim animacijama?

Ketrin Boumont, glumica koja je svoj glas dala kako Alisi, tako i Vendi iz još jednog popularnog crtanog filma "Petar Pan", radila je i nešto više kako bi karakteri zaista oživeli. Naime, ona je pozirala i glumila u scenama, koje su kasnije obrađivane kako bi se postigao pravi izgled animiranog filma.

Ove stare fotografije pokazuju koliko je rada i truda ranije bilo neophodno kako bi sve bilo kako treba. Inače, tada je bilo moguće uraditi samo 23-24 sekunde animacije nedeljno.

Dizni je odabrao Ketrin Boumont da tumači lik Alise kada je imala samo deset godina. Bio je toliko impresioniran njenim izgledom da ju je odmah izabrao da bude model za Alisu.

Godinama kasnije, kada je Boumont završila studije, postala je učiteljica u jednoj osnovnoj školi i time se bavila narednih trideset godina.

Od strane kompanije Walt Disney, imenovana je za "Diznijevu Legendu" 1998. godine.

E.G.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group