Ljubavnik velikog stila u Zvezdara teatru

Jedna od najdugovečnijih komedija Zvezdara teatra, Ljubavnik velikog stila, po tekstu Reja Кunija 5. aprila slavi deset godina od prvog izvođenja.

Autorski tim predvođen rediteljem Vladimirom Lazićem čini i sjajna glumačka podela: Milan Кalinić, Кatarina Žutić, Anastasia Mandić/Isidora Minić, Milorad Mandić, Srđan Ivanović i Igor Đorđević. Od premijere do kraja sezone 2012/2013. ulogu inspektora igrao je Janoš Tot.

Svesni da živimo u vremenu u kome je laž često „stvarnija“ i prihvatljivija od istine, svedoci smo da su normalna objašnjenja za očigledne obmane uzaludan napor u razumevanju „suštine života“. Ostaje nam smeh kao poslednja, a možda i jedina odbrana od sumorne svakodnevnice.

Poštujući osnovna žanrovska određenja vodvilja, da slučajnost izaziva čitav niz neočekivanih preokreta, poduhvatili smo se „nezahvalnog” posla pronalaženja novih i neotkrivenih komičnih situacija u čemu je diskretna teatralnost sa primesama neverovatnog i apsurdnog bila nit koja neraskidivo vezuje nejasnu istinu i očiglednu laž. Rekao je o predstavi reditelj Vladimir Lazić.

Predstavu je do sada odgledalo više od 72.000 gledalaca u Beogradu, Beču, Torontu, Obrenovcu, Pančevu, Novom Sadu, Inđiji, Smederevu, Vranju, Čačku, Lazarevcu, Valjevu, Skoplju, Jagodini, Rumi...

Pored jubilarnog izvođenja 5.4. predstava će biti na repertoaru i 29. i 30.4.2015.

Reditelj, predstava u celini i glumci dobili su brojne nagrade na pozorišnim festivalima i svečanostima:

- Nagradu za skupnu igru na Festivalu Borini pozorišni dani u Vranju 2005. Godine

- Nagradu publike za najbolju predstavu na Festivalu Borini pozorišni dani u Vranju 2005. godine

- Nagradu stručnog žirija Mija Aleksić za najbolju predstavu na Festivalu Dani komedije u Jagodini 2006. godine

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group