Zašto je Bakingemska palata sakrila tačnu dijagnozu kralja Čarlsa III?

Pre nedelju dana Bakingemska palata objavila je vest da je Čarlsu III dijagnostikovan rak.

Međutim, kao što znamo, postoji mnogo vrsta raka, ali koji tip ima kralj? Sve ovo ostaje tajna, a predstavnici monarha nastavljaju da daju nejasne komentare, skrivajući deo istine od javnosti.

„Njegovo Veličanstvo je odlučilo da podeli svoju dijagnozu kako bi sprečio spekulacije o tračevima i nada se da će to pomoći svim ljudima koji se bore sa rakom“, saopštila je palata.

Nekoliko komentara na ovu vest dao je kraljevski biograf Robert Hardman, koji veruje da će palata postepeno deliti vesti. „U ovom trenutku, čini se da su bili prilično direktni. Vremenom ćemo možda saznati celu istinu“, zaključio je on.

Mnogi stručnjaci su primetili da je, zaista, javnost obično saznala za istoriju bolesti drugih kraljevskih predstavnika nakon njihove smrti. Na primer, dijagnoza raka pluća kod kralja Džordža VI objavljena je tek 1952. godine - nakon smrti monarha. Kraljica Kamila je 2007. godine imala histerektomiju, ali razlog za operaciju još uvek nije poznat. Potpuno isto važi i za vest o zdravlju Kejt Midlton, koja je nedavno bila podvrgnuta operaciji abdomena.

Što se tiče samog kralja, stručnjaci primećuju da mu sve ovo ne pada lako, relativno nedavno je izgubio oca i majku. Velika odgovornost i lične brige pomerile su kraljev fokus i on je prestao da obraća pažnju na svoje zdravlje, pa su mnogi bili šokirani vestima o strašnoj dijagnozi monarha. Čarls III je trenutno na posebnom tretmanu i želi da se vrati svojim dužnostima što je pre moguće.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group