Princ i princeza od Velsa i vojvoda i vojvotkinja od Saseksa okupili su se da odaju počast kraljici Elizabeti II

Princ i princeza od Velsa i vojvoda i vojvotkinja od Saseksa okupili su se da odaju počast kraljici Elizabeti II...

Proteklih dana britanski tabloidi su se pitali da li će Megan Markl doći da oda počast kraljici Elizabeti II, koja je preminula dan ranije. Na dan smrti, vojvotkinja od Saseksa bila je u Londonu, ali je princ Hari sam odleteo u Škotsku. Zakasnio je i nije stigao da se oprosti od voljene bake, a sledećeg jutra prvi je poleteo nazad. Ispostavilo se da je to uradio da bi se ponovo spojio sa Megan Markl.

Megan se pojavila na polaganju cveća u zamku Vindzor, gde se kraljica preselila uoči svog letnjeg odmora u Balmoralu. Insajderski izveštaji da je novi kralj Čarls III zamolio Megan da ne prisustvuje ceremonijama žalosti zbog smrti njegove majke pokazali su se netačnim. Ali to se moglo naslutiti nakon njegovog prvog zvaničnog apela, gde je istakao svoju ljubav i naklonost princu Hariju i njegovoj porodici.

Kraljevski parovi — prinčevi u odgovarajućim teget odelima i kravatama, i njihove supruge u elegantnim crnim haljinama i čarapama — takođe su pogledali bezbroj posveta i bukete cveća koje su ljudi ostavili izvan rezidencije pokojne kraljice.

Portparol palate je rekao: „Princ od Velsa je ranije pozvao vojvodu i vojvotkinju od Saseksa da se pridruže njemu i princezi od Velsa.“

Nakon 40 minuta razmene pozdravljanja sa Britancima ispred zamka, četvorka se vratila u zamak Vindzor. Javno okupljanje dolazi dva dana nakon što su se princ Vilijam i princ Hari ponovo okupili u četvrtak u zamku Balmoral kako bi se oprostili od svoje bake. Ni Kejt ni Megan im se tada nisu pridružile u Škotskoj. Okupljanje takođe dolazi i nakon što je kralj Čarls najavio nove titule Vilijema i Kejt kao princa i princeze od Velsa i pohvalio Harija i Megan u svom prvom govoru kao novog suverena Ujedinjenog Kraljevstva.

Ranije danas, princ Vilijam je podelio dirljivu počast svojoj baki, u kojoj se prisetio ljubavi i podrške koju je pokojna kraljica pružula svojoj porodici.

„Moja baka je slavno rekla da je tuga cena koju plaćamo za ljubav. Sva tuga koju ćemo osećati u narednim nedeljama biće svedočanstvo ljubavi koju smo osećali prema našoj izuzetnoj kraljici. Odaću joj počast tako što ću podržavati svog oca Kralja, na svaki način na koji mogu“, rekao je on.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group