Ko će naslediti korgije kraljice Elizabete II?

Nekoliko dana nakon smrti Elizabete II, predstavnici kraljevske porodice objavili su ko će postati novi vlasnik voljenih korgija kraljice.

Princ Endru i njegova bivša supruga Sara Ferguson brinuće o njenim brojnim kućnim ljubimcima. Insajder blizak vojvodi od Jorka rekao je u intervjuu: „Korgi će se vratiti u Kraljevsku ložu, rezidenciju vojvode i vojvotkinje od Jorka, jer je supruga princa Endrua kupila štence koje su njih dvoje poklonili Njenom Veličanstvu."

Uprkos činjenici da se par razveo 1996. godine, bivši supružnici održavaju toplu vezu. Sara Ferguson je bila bliska sa kraljicom svih ovih godina, često je posećivala i šetala njene korgije.

Prvo štene korgija Elizabeti II je poklonio njen otac, kralj Džordž VI, 1933. godine. Od tada je vlasnica 30 pasa, ali je sredinom 2010-ih odlučila da više nema kućnih ljubimaca – kako nijedan od njih ne bi ostao bez nadzora nakon njene smrti. Međutim, 2021. godine, neposredno pre smrti princa Filipa, dobila je na poklon dva šteneta, a potom je, princ Endrju poklonio majci još jedno štene.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group