Izgledajte sa 45 kao da imate 30: trening i dijeta Šarliz Teron

7. avgusta Šarliz Teron je proslavila 45. rođendan. Kako najlepša plavuša u Holivudu, koja je ambasador brenda Dior, uspeva da ostane u formi?

„Život za mene nije ništa manje težak nego za bilo koju drugu ženu - ponekad se ujutru probudim i shvatim da ne mogu da stanem u farmerke, osećam se debelo i ružno ", rekla je Teron jednom prilikom novinarima. Ali njen trener za fitnes Fidel de Santis kaže da je Šarliz neiskrena: kaže da nije upoznao ženu koja bi više radila na sebi. Dakle, koja je tajna iza vitke figure i blistave kože Šarliz Teron?

Minimum mesa i maksimum sirovog povrća

Šarliz Teron sledi savet švajcarskog nutricioniste Makimilian Bircher-Benner-a, koji je otkrio da ljudi koji jedu uglavnom sirovo povrće i voće jedu 50% manje od onih koji jedu prerađenu hranu. On svoju ishranu naziva "biljnom": ne zahteva odricanje od mesa, ali predlaže da se fokusira na sveže povrće, smutije i detoks sokove. Prednost treba dati mesu sa malo masti, ali sa visokim sadržajem proteina - riblji fileti, pileća prsa i ćuretina. Dijetu Makimiliana Bircher-Banner takođe slede Majli Sajrus i Natali Portman. Kao i Šarliz, primećuju da takva hrana brzo poboljšava blagostanje i razveseljava. "Kad jedem zeleno povrće i ne pijem alkohol, izgledam bolje nego ikad."

Intenzivna opterećenja

Kada se Šarliz Teron priprema za ulogu koja od nje zahteva borbene scene, prelazi na poboljšani program treninga: fokusira se na sklekove, vežbe sa šipkom i tegovima.

Ostatak vremena Šarliz Teron provodi igrajući tenis - postala je zavisna od ovog sporta zahvaljujući majci. Tenis poboljšava koordinaciju, odličan je u sagorevanju masnih ćelija i istovremeno pomaže u obnavljanju nivoa mišićnog glikogena.

Dva puta nedeljno Šarliz Teron posvećuje 90 minuta časovima joge. Voli power jogu sa visokim ritmom u izvođenju asana. Ovo su intenzivne vežbe koje pomažu u izgradnji kvalitetne mišićne mase. Četiri dana u nedelji posećuje teretanu, za koju ponekad nađe odličnu alternativu - planinarenje ili brzo hodanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group