Ruski luksuz

Predstavljamo vam neke od najpopularnijih ruskih luksuznih brendova...
Alena Gorchakova, nakit:

Alena Gorchakova je  preduzetnik i dizajner nakita rodom iz Moskve. Ona je započela svoju karijeru u Njujorku 1980 godine, gde je završila studije i potom radila kao dizajner izloga za butike poznatih brendova kao što su Bergdorf Goodman, Henri Bendel i Hermes. Po povratku u Rusiju 1990 godine,  postala je lokalni distributer za brendove poput  ST Dupont, Chopard, Brege i JLC.

 

 

Beluga, Vodka:

Beluga Vodka se puni u jednom od vodećih  pogona za produkciju alkoholnih pića u Rusiji, osnovanom 1900 godine pod imenom  Marinski Destilerija. Brend proizvodi pet različitih vrsta vodke, svaka vrsta je podjednako popularna i izrazito jakog ali prijatnog ukusa i mirisa.

 

 

Chapurin, Ready to wear, visoka moda:

Chapurin je brend koji je od samog nastanka prepoznat  kao  kuća visoke mode. Brend je osnovao  Igor Chapurin 1998 godine. Chapurin  je postao prva ruska modna kuća koja se predstavljala  na pariskoj nedelji mode. Chapurin je od tada proširen sezonskim Pret-a-porter kolekcijama,koje sadrže ski opremu, aksesoare i nakit.

 

 

Cluev, nakit:

inspirisana strašću za dragim kamenjem, Ilja Kliuev pokrenula je brend Cluev, koji proizvodi fenomenalne komade nakita u švajcarskim i italijanskim radionicama. Brend pored nakita od dragog kamenja proizvodi još i vredne  kolekcije srebra, sofisticirane kristalne vazne i druge ukrasne predmete za enterijer.

 

 

Gaidamak Nakit:

Kaća i Sonja Gaidamak, kreativne sestre ruskog porekla, sa prebivalištem u Parizu, koje dele istu strast za finim nakitom, pokrenule su više nego uspešan brend  Gaydamak Jewellery. Katia je  studirala međunarodnu politiku na Američkom univerzitetu u Parizu, ali je ljubav prema nakitu i kreativnosti odvela na drugu stranu pa je tokom kratke posete New Yorku odlučila da radi kao dizajner.

 

 

Gresso, elektronika:

Gresso je ruski proizvođač elektronike, najpoznatiji po svojim fleš diskovima i smart telefonima  od titanijuma i zlata, koji su vredni milione dolara. 2007 godine brend je lansirao svoj prvi luksuzni uređaj za komunikaciju, takozvani “Avangardni” mobilni telefon, napravljen od 200 godina starog afričkog drveta i sa tastaturom sa rimskim brojevima. Gotovo momentalno ovaj telefon je rangiran na Forbsovoj listi među prvih 10 najskupljih mobilnih telefona u svetu.

 

 

Helen Yarmak, krzno:

Helen Yarmak, poreklom iz Kijeva je dizajner i osnivač istoimene modne kuće, koja je pokrenuta u Moskvi 1995 godine. Iako je po struci matematičar, Helen Yarmak je u svojoj zemlji ali i svetu poznata po luksuznim kolekcijama krzna, nakita i aksesoara od krokodilske kože. Ovaj ugledni brend ima svoje  prodavnice u Moskvi, Milanu, Cirihu, Odesi i Kijevu.

 

 

Imperia, Vodka:

Ova vodka se dobija od najfinije pšenice koja se uzgaja u ruskim stepama. Uzgajanje pšenice u ovakvim uslovima se odvija sporo, ali upravo tako se postiže jedinstveni ukus i aroma kojom se ova vodka odlikuje. Čista glečerska voda iz ledenih predela Rusije koja se sliva u jezero Ladoga i gornji tok reke Neve je od davnina poznata kao izuzetno meka voda i zaslužna je za sofisticiranu mekoću nacionalnog pića Carske Rusije. Ovu vodku je najednostavnije opisati kao- kristalno čista i prozirna.

 

 

Marussia Motors:

Marussia Motors je ruski proizvodjač  luksuznih automobila nove generacije. Brend je osnovan 2007 godine od strane bivšeg reli vozača Nikolaja Fomenka. To je prva ruska kompanija koja je postala zvanični partner Formule 1. Marussia automobili predstavljaju jedinstven spoj tehničkog savršenstva i dopadljivog dizajna.

 

 

Timmerman Jahte:

Brend koji proizvodi vrhunske luksuzne mega jahte dužine preko 26 metara. Ove jahte su opremljene najmodernijim navigacionim uređajima i besprekorno dizajniranim enterijerom.

 

 

Valentin Yudashkin:

Neverovatno kreativan moskovski dizajner koji je 1987.godine stvorio istoimenu modnu kuću. 1991. godine njegove kolekcije garderobe za dame i gospodu su predstavljene u prestonici visoke mode, Parizu. Ovaj događaj je omogućio da njegove kreacije budu viđene širom sveta i ubrzo zatim postao je jedan od najpopularnijih ali i najskupljih modnih brendova u Rusiji. Od nedavno, ova modna kuća je osim garderobe počela da proizvodi i aksesoare i parfeme, u saradnji sa francuskom “Paraour” kompanijom. 

 

Izvor: LuxLife

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group