Najbizarnija pića na svetu

Otkako je sveta i veka, čovek je iznalazio načine da se dovede u blaženo pijanstvo. Fermentisati se stvarno može sve i svašta, a evo nekih od najneverovatnijih alkoholnih pića koja mogu da se nađu u ponudi

 


Mnogi se ponose time što mogu da podnesu ogromne količine alkoholnih pića. Međutim, da li bi svi oni bili tako hrabri da probaju neka od ovih?


Donosimo vam primere nekih od najčudnijih alkoholnih napitaka sa svih krajeva planete.

 

 

Vino od zmija, škorpiona i guštera

Ova vina pravi su hit u Kini, Vijetnamu, Tajlandu i još nekim azijskim zemljama. Životinje zapravo i ne utiču mnogo na ukus i tu su više zbog dekoracije.

 

 

Pica pivo “mamma mia!”

Pivo “mamma mia!” nastalo je 2006. godine u kućnoj pivari Toma i Atene Sifurth u američkoj saveznoj državi Ilinois. Pica “margarita” pretvorena je u kašu, a zatim je od nje, u procesu fermentacije koji traje nedelju-dve dana, napravljeno pivo.

 

 

Bela votka “vermont”

Votka “vermont” tri puta se destiliše u malim serijama. Napravljena je od čistog mleka, šećera i lokalne izvorske vode.

 

 

Pirinčano vino s bebama miševa

Tradicionalni kineski i korejski lekoviti tonik pravi se od gomile malih miševa, ne starijih od tri dana.

 

 

Kumis

Blago alkoholno piće iz centralne Azije sadrži između 0,7 i 2,5 promila alkohola. Radi se o piću od fermentisanog kobiljeg mleka, koje sadrži čak 40 odsto više laktoze od kravljeg.

 

 

Vino od rečne jegulje

Vino, poreklom iz Laosa, pravi se od rečnih jegulja iz reke Mekong, žen-šen korenja i raznog bilja.

 

 

Viski od irvasovog roga

Snažni viski od belog pirinča fermentiše u glinenim posudama duže od godinu dana, a tokom procesa dodaje mu se irvasov rog i bilje.

 

 

Meskal-moljac

Ovo meksičko piće destiliše se iz jedne posebne vrste agave, a boce tekile “mezcal” sadrže i larvu moljca, dodatu tokom flaširanja.

 

 

“Agva de Bolivia”, piće od lista koke

Ovaj zeleni liker pravi se od lišća koke, guarane, ženšena, soka limete i još 36 drugih biljaka.

 

 

Vino od galeba

Narod Inuita definitvno pije najčudnije piće na svetu. Kako bi napravili vino, ubace mrtvog galeba u flašu vode i drže na suncu dok ne fermentiše. Kako tvrde somalijeri koji su ga probali, kad biste otvorili “tojotin” karburator i popili ostatke tečnosti iz njega, takav bi otprilike bio uskus ovog vina.

 

 

Vino od tri penisa

Pirinčano vino je tradicionalni kineski lek, a u ovom slučaju sadrži različite životinjske penise (foke, jelena i psa) i garantovano daje veću potenciju i seksualnu izdržljivost muškarca koji ga pije.

(kliX.ba / Telegraf.rs)

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group