Ličnost jednog Raka u krupnom planu

Rak je kardinalni vodeni znak, predstavljen krabom.

Ovaj okeanski ratnik mekog srca besprekorno tka platno na granici mora i obale. Ovo se u najvećoj meri ogleda u sposobnosti Raka da postoji stabilno u emocionalnom i materijalnom carstvu. Rakovi su izuzetno intuitivni i njihove psihičke sposobnosti se manifestuju u opipljivom prostoru – rak će bez mnogo muke da pokupi svaku vrstu energije prisutnu u sobi.

Rak je onaj koji je ekstramno osetljiv na sve što ga okružuje. Takođe on je taj koji svoje emocije verno štiti od spoljnjeg sveta. Tvrda ljuštura daje Raku sposobnost da se odupre svim pokušajima ljudi koji mu nisu prijatelji da naruše njegov balans. U početku svakom ko ga ne poznaje dovoljno Rak deluje hladano i distancirano. Vremenom kako ga više upoznajete Rak je spreman da vam otkrije svoju nežnu prirodu i iskreno saosećanje. Potrebno je vreme da Rak nekom pokloni poverenje.

Mesec je onaj koji vlada nad postupcima Rakova. Nežne krabice imaju tendenciju da budu orijantisane ka domu i svemu što se u njemu nalazi. Oni vole da stvaraju prijatne i sigurne prostore koji im služe kao lična utočišta, u kojima vole da provode vreme. Rakovi se vrlo predano brinu o svojim porodicama i lako se prihvataju uloge negovatelja. Međutim, Rak je onaj koji lako prelazi granicu između pažljivog negovanja i kontrole ponašanja.

Rakovi privlače prijatelje i ljubavnike svojom odanošću, posvećenošću i emocionalnom dubinom. Rakovi vole da uživaju u dobroj hrani i piću, a iznad svega cene domaće obroke. Ako niste neko ko razume Rakovu vezanost za dom, to vrlo lako može da bude problem u vezi. Iako nastoje da izbegnu direktne sukobe, ono čime se Rakovi služe je pasivno-agresivan pristup. Rak je neko koga nije lako navesti da priča o svojim emocijama, jer se pre svega plaši da bi mogao da bude povređen.

Ž.J.

Izvor: Allure

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group