Horoskop - Zodijak

Ličnost jednog Ovna u krupnom planu

Ovan je onaj koji voli da bude broj jedan.

S toga nije veliko iznenađenje da je baš Ovan prvi znak Zodijaka. Smeo i ambiciozan, Ovan je taj koji upire svojim rogovima u samo srce problema. Poput svojih vatrenih kolega, Lava i Strelca, Ovan je strastven, motivisan i vrlo samopouzdan vođa koji gradi zajednicu svojim vedrim raspoloženjem i neumoljivom odlučnošću. Nekomplikovan i vrlo direktan, Ovan često biva isfrustriran iscrpnim detaljima i nepotrebnim nijansama koje se od njega traže. On voli da stvari završava brzo, a ovakav njegov temperament se ogleda i u njegovim seksualnim sklonostima.

Ovan je kardinalni znak koji započinje ne samo prolećnu sezonu već i čitav horoskopski točak. Astrolozi veruju da svaki znak uči lekcije koje su apsorbovali znaci pre njega. U slučaju Ovna nema nasleđene mudrosti: on se vodi slepim optimizmom, provlačeći se kroz život električnom radošću koja savršeno dopunjuje njegovu prepoznatljivu impulsivnost.

Ovan je neko ko razmišlja nakon što skoči, što često dovodi do lekcija koje su naučene na teži način. On predstavlja jedinstven duh, koji se vodi filozofijom “svaka osoba za sebe”. Iako ovo samoopredeljenje može biti produktivno i delovati kao vid zaštite, Ovan bi trebalo da pripazi da mu se sebičluk ne vrati poput bumeranga.

Ovim znakom upravlja Mars, dinamična crvena planeta koja je ime dobila po rimskom bogu rata. Shodno tome, hrabri Ovnovi su uvek “naoružani” i spremni za borbu. Ovan je i više nego poznat po svojoj eksplozivnoj naravi, ali i po tome da njegovi ispadi ne traju dugo. Ovna je najbolje izbegavati kada je u naletu besa, dok se prašina malo ne slegne. S druge strane kada je dobre volje Ovan je vrlo pozitivan, razigran i zna kako da uživa u životu.

Ž.J.

Izvor: Allure

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group