Horoskop otkriva: šta nam donosi 2022.godina?

Nadamo se 2022-oj kao godini koja će ispuniti naša očekivanja (a obzirom na to koliko smo u prethodne dve godine zarozani, ta očekivanja su poprilična) ali ja ne mogu da vam obećam da ćete iz nastupajuće godine izaći baš toliko ekstatični kao što u nju ulazite.

Naime, u 2022-u ulazimo kroz kvadrat Saturna iz znaka Vodolije sa retrogradnim Uranom iz znaka Bika – energijom koja nas je pratila u prethodnih godinu dana i koja će obeležiti i godinu koja je pred nama. A kvadrat ove dve planete govori o nastavku sukoba staro – novo, o reformama, smenama sistema, stari obrasci funkcionisanja i uverenja se sukobljavaju sa novim, govori o snalaženju u okolnostima koje su komplikovane i zahtevne, govori o teškoćama, govori o tome da će dešavanja na kolektivnom i globalnom nivou jako uticati na naše sisteme vrednosti kao i na same naše finansije.

A baš te finansije i ono što nam je vredno su obeleženi retrogradnom Venerom u znaku Jarca na ulasku u ovu godinu, Veneri koja je u konjukciji sa Plutonom i sa Suncem. Kada pričamo o finansijama ovo su problemi u svim strukturama i na svim nivoima – sa jedne strane imamo basnoslovne sume novca u rukama pojedinaca,  sa druge – imamo snalaženja i presipanja iz šupljeg u prazno kod „običnog“ čoveka. Kada pričamo o drugim stvarima koje su nam vredne – o emocijama – ove pozicije ukazuju na velike transformacije postojećih odnosa, na ozbiljne probleme u vezama, na odnose u kojima postoji „treće lice“, govore o manjku ljubavi i samopoštovanja, a pojačavanju žudnje i fazona „daj mi“, ali i o tome da će mnoge veze u kojima postoji izraženi problem u prethodnih par godina – sada doći do svoje završne faze.

Još jedna stavka koja nam je vrlo značajna i koja će nas pratiti tokom 2022-e godine jeste premeštanje ose čvorova u znake Bik – Škorpija. Bik predstavlja materiju, novac, sve ono što nam je vredno. Škorpija predstavlja banke, finansijske ustanove, nasledstva, transformaciju, gubitak, smrt. Pomračenja Sunca i Meseca pratiće nas kroz ova dva znaka i njihovo dejstvo ćemo osećati na najdubljem emotivno – intimno – mentalnom nivou kao i na onom materijalnom. Prosta simbolika bi bila – na jednoj strani ćemo gubiti, na drugoj dobijati. Možemo imati novac ali ne možemo imati bliskost i ljubav. Možemo imati emociju, ali nećemo imati ni cvonjka u džepu. 30-og aprila nas čeka prvo, delimično pomračenje Sunca u znaku Bika, 16-og maja totalno pomračenje Meseca u znaku Škorpije. Takođe, 25-og oktobra imamo delimično pomračenje Sunca u znaku Škorpije a 8-og novembra totalno pomračenje Meseca u znaku Bika.

I sad vi kažete – dobro, ne mrači više – a šta je sa Jupiterom u znaku Riba? Pa to je dobro, zar ne? Jupiter će u znaku Riba biti do 10-og maja, kada prelazi u Ovna i onda ponovo od 28-og oktobra do 20-og decembra. Sa pozitivne strane gledano – on će zaista doneti povoljnosti, dobre prilike za uspeh, mogućnost putovanja a aktiviraće i sve ono što je u nama duhovno. Biće u povoljnim aspektima sa Uranom i sa Plutonom – pa je itekako moguć i profesionalni napredak, ali i materijalno „obogaćivanje“. Sa ne baš pozitivne strane  – Jupiter u Ribama može da donese uljuljkivanje u iluzije, okretanje isključivo ka duhovnoj strani a zanemarivanje svih ostalih segmenata života, a kada bude u konjukciji sa Neptunom koji se takođe nalazi u znaku Riba – može da donese prevare, obmane, laži, lažnu sreću, velike planove ali minorna ispunjenja istih – sve može ostati samo „u glavi“ ili na papiru – ali bez realizacije.

Da su tri Jupitera u Ribama tokom cele 2022-e godine – svejedno godina pred nama nije ni malo lagana, jednostavna. Ciklus promena se samo nastavlja i godina pred nama neće biti izuzetak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group