Pametna rešenja za organizaciju kupatila

Više slika

Više slika

Čak iako imate malo kupatilo, ova rešenja će vam pomoći da zasija novim sjajem.

1. Nabavite veliki i moderan medicinski kabinet

Sklonite sve stvari sa poda i oko lavaboa u jedan medicinski kabinet, u koji će sve to moći da stane. Postoje svakakvi kabineti, različitih dimenzija i boja, a na vama je da izaberete jedan koji će biti dovoljno veliki i modernog izgleda za sve vaše stvari koje su vam potrebne u kupatilu.

2. Šminku držite u spavaćoj sobi

Toplota i vlaga mogu stvoriti podložno tlo za razvijanje bakterija u tečnim puderima, podlogama i karminima. Uštedite novac na kupovinu nove šminke i kozmetike tako što ćete ih držati u spavaćoj sobi, a ne kupatilu. Na ovaj način ćete uštedeti i na prostoru koji uglavnom zauzimaju ovi preparati.

3. Postavite više kuka za kačenje na vratima kupatila

Razmišljajte ovako - okačite dva ili tri reda kuka za kačenje na kupatilo i uštedite na prostoru na zidovima. Niže kuke mogu biti odlične za decu i kačenje njihovih peškira i sunđera za kupanje, a više za vas.

4. Nemojte držati kabinet iznad lavaboa

Postavljanje m. kabineta, koji ne mora biti sa ogledalom, na delu zidu koji nije iznad lavaboa ima mnoge prednosti. Možete izabrati prelepo posebno ogledalo za kupatilo iznad lavaboa i ne morate brinuti o vratancima koja se otvaraju. Takođe ispod ogledala možete postaviti staklenu policu, koja vam može poslužiti za odlaganje sapuna, paste za zube itd.

5. Kutije postavite vertikalno na zidove

Ako imate taman prostor za manju kutiju za odlaganje stvari ili slično, uzmite čekić i ekser u ruke i postavite kockastu kutiju na zid. Izaberite dubinu kutije dovoljnu za odlaganje peškira za ruke, ali ne i preveliku, kako vam ne bi zauzimala prostor.

6. Ukrasite kupatilo

Neka vaše kupatilo izgleda smirujuće i lepo, a ne kao ostava prepuna stvari. To ćete uspeti ako izaberete ne tako specifične stvari za kupatilo za držanje stvari. Na primer, za nakit ili četke izaberite neku dekorativnu činiju, za sapun prelepu tacnu i tako dalje.

7. Ubacite detalj u vidu merdevina

Kako biste napravili vertikalni prostor za odlaganje, a da izgleda lepo i dekorativno, naslonite na zid manje merdevine i okačite kutije na njih. Ali nemojte birati metalne, masivne merdevine, već manje, drvene u boji koja vam odgovara. Na njih možete okačiti peškire, kutije sa toalet papirom, novine... Sve sitnice koje vam trebaju za ugodnost u toaletu.

8. “Ukradite” ideje iz kuhinje

Kao što možete iskoristiti pametno prostor u kabinetu u kuhinji - tako što ćete okačiti kutlače i veće posuđe na zid, isto to možete uraditi i u kupatilu. Postavite u kupatilo police za odlaganje stvari (koje se u kuhinji koriste za sušenje posuđa) i odmah ćete ulepšati izgled kupatila, a prostor će izgledati organizovano.

9. Ukrasite zavesu džepovima

Preporučuje se biranje zavese za kupanje sa zanimljivim dezenom, pogotovo ako imate manje kupatilo, jer će to dati živost prostoru. Takođe možete za spoljnu stranu zavese zašiti zanimljive džepove za odlaganje stvari. Tu možete držati, sunđere za kupanje, sapune, igračke za kupanje (ako imate decu) i mnogo toga drugog.

10. Police postavite iznad nivoa očiju

Kada tražite mesto za odlaganje toalet papira i kutija za maramice, zaboravite na staro pravilo postavljanja polica u nivou očiju i postavite ih nekoliko centimetara više. Na ovaj način ćete moći postaviti sve stvari u lepe kutije, a niko neće moći da vidi šta je u njima, dok ćete ih vi sa lakoćom moći dohvatiti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group