Iznenađujuće: ove stvari morate ukloniti iz kupatila

Prema istraživanjima prosečno 28 minuta dnevno provodimo u kupatilu.

Iako želimo da imamo neke stvari na dohvat ruke, ne preporučuje se da se sve te stvari nalaze u ovom prostoru u vašem domu. Tablete i drugi lekovi strogo su zabranjeni kada je u pitanju čuvanje stvari u kupatilu. Iako je ova navika veoma česta i koriste je mnogi ljudi, na primer, čuvanje tableta pored četkice za zube kako ne bi zaboravili da ih uzmu, može biti čak i opasno. Toplina i vlaga u kupatilu u velikoj meri smanjuju snagu različitih tableta. U većini slučajeva, na ambalaži se navodi da ih ne treba čuvati duže na temperaturi od 30 stepeni Celzijusa. Logično, zar ne? Pored kuhinje, kupatilo je i jedna od najtoplijih prostorija, jer se barem jednom dnevno istuširate vrućom vodom, sušite kosu vrućim vazduhom ... svi ovi faktori podižu temperaturu u kupatilu čak i iznad 30 stepeni.

Ako tableta protiv bolova koja se čuva u kupatilu ne deluje maksimalno, to je samo vrlo kratkotrajan problem. Lošiji efekti mogu biti na vas kada uzimate antibiotike i druge tablete koje uzimate za lečenje. Čak i kontracepcijske pilule mogu imati posledice, koje mogu takođe dovesti do neželjene trudnoće.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group