I uskršnja jaja su...ombre

Uskršnja jaja prate modu i trendove. Ombre trend se sa kose, preselio i na jaja...

Ukoliko su vam dosadili tradicionalni načini bojenje jaja, preporučujemo podjednako originalnu i lepu ideju: Ombre jaja. Postoje dva načina da napravite Ombre jaja: promena u količini boje ili vremenu koliko će jaja ostati potopljena u boji.

PRVI NAČIN:

Rešenje je da u činiji pomešate boju za jaja sa vodom i sirćetom. Onda stavljate kuvana jaja - jedno po jedno igrajući se sa vremenom. Prvih nekoliko jaja ostaju u boji samo nekoliko sekundi, a onda druga jaja ostaju malo više, treća oko minut i tako dalje.

Jaja koja su ostala u boji samo delić sekunde će imati blagu, najsvetliju nijansu, dok će jaja koja su ostala 2 ili 3 minuta  biti tamnija i intenzivnija.

DRUGI NAČIN:

Igrajte se količinom boje. Uzmite šest činija u zavisnosti od toga koliko nijansi boja želite i stavite u svaku činiju sirće i drugačiju količinu boje. Možete izabrati boje za hranu ili komercijalne boje za farbanje jaja.

U prvu posudu stavite dve kapi, u drugu šest, u treću deset, u narednu 20 kapi itd. Stavite kuvana jaja u posudu i ostavite ih na neko vreme. Kada završite, svako jaja će imati različitu nijansu boje.

Naređajte jaja u providnu staklenu činiju, od najsvetlije do najtamnije nijanse i divite se svom remek delu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group