Beauty - Parfemi

Eau de Space parfem koji miriše poput svemira

Da li ste se ikad zapitali kako svemir miriše?

Bestežinsko stanje, karakteristično za svemir smo donekle u stanju da iskusimo kada smo u moru, ali miris, hmm to je već malo teže. Iako ga mnogi astronauti upoređuju sa jakim mirisom čelika, nikad do sad nismo imali priliku da pomirišemo verodostojan svemirski parfem. 

Miris koji je došao direktno iz svemira na zemlju, razvijen je od strane hemičara po imenu Steve Pearce, a stvoren je prvobitno sa ciljem da se pomogne astronautima prilikom treninga povodom odlaska u svemir. Još pre nekoliko decenija, NASA je tražila od svog tima stručnjaka da razvije miris koji verno predstavlja onaj koji se oseća dok se boravi u svemiru. Cilj je bio da se simulira što vernije svemirsko okruženje kako bi se eliminisala iznenađenja koja astronauti mogu da dožive u svemiru. 

Formula ovog mirisa bila je strogo čuvana tajna dugi niz godina, sve dok nije lansirana u javnost u vidu Eau de Space parfema. Kako bi što vernije opisali miris svemira, mnogi astronauti su dali izjave da ih podseća na miris pečenog odreska, malina, ruma, kao i na miris pištolja odmah nakon pucnja, dima i paljevine. Svi ovi opisi su vrlo slikoviti i možda najbolje opisuju lični utisak, ali su svakako poslužili kao osnova za pravljenje ovog neverovatnog parfema.

Tim zadužen za stvaranje ovog svemirskog parfema može se pohvaliti modnim, tehnološkim, dizajnerskim i logističkim iskustvom, koje je udružio sa nagrađivanim proizvođačima parfema kako bi stvorio miris koji budi znatiželju.

Ž.J.

Izvor: Designboom

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group