Zašto je sada idealno vreme da uključite aloju u svoju beauty rutinu?

Posle letnjih odmora naša koža lica i tela je suva, dehidrirana i gruba.

Kada govorimo o rutinama za negu kože lica ili tela i sastojcima za negu kože, aloja vera ne može izostati iz razgovora. U stvari, tečni gel unutar listova aloje je bogat izvor esencijalnih hranljivih materija, vitamina i minerala i najbolji je za našu negu kože. U svakom slučaju, možete maksimalno iskoristiti aloju, uživajući u njenim prednostima ili direktnim nanošenjem gela sa njenih listova na kožu ili korišćenjem hidratantnih proizvoda kao što su kreme/gelovi/sprejevi koje ćete naći na tržištu. Alternativno, možete je koristiti i u domaćim DIY maskama za lice i kosu.

U nastavku smo izdvojili 4 razloga koji će vas ubediti da uključite aloju u svoju rutinu ove sezone.

Dubinski hidrira vašu kožu

Naša koža, posebno tokom, ali i posle letnje sezone, ima tendenciju da dehidrira zbog stalnog gubitka vode. U svakom slučaju, tajna leži u dubokoj hidrataciji. Zbog visokog sadržaja vode, aloja dubinski hidrira kožu, ne ostavljajući tragove masnoće. Istovremeno, obnavlja nivoe vlage u koži, ostavljajući je mekom i glatkom.

Ublažava iritaciju i upalu

Toplota u kombinaciji sa stalnim izlaganjem suncu, moru i sl. tokom leta može izazvati iritacije, osip, svrab na koži. Pored svojih hidratantnih svojstava, poznato je da aloja umiruje kožu od svraba ili iritacije, održavajući kožu mekom i gipkom u svakom trenutku.

Hladi kožu

Malo stvari se može uporediti sa divnim osećajem hlađenja koji aloja pruža. Možete naneti aloja gel direktno na kožu tapkajućim pokretima nakon tuširanja i videćete razliku.

Obnavlja i revitalizuje

U rutinu nege lica, ali i tela mogu se uključiti proizvodi sa alojom, kako bi se koža obnovila u bilo kom trenutku - neposredno pre odlaska na posao, nakon povratka ili čak u zatvorenom prostoru! Proizvodi sa alojom (bilo u obliku spreja, kreme, itd.) se apsorbuju skoro odmah, ostavljajući kožu hidriranom i čvrstom bez ostavljanja osećaja lepljivosti.

Kao i kod bilo kog sastojka, dobra je ideja da prvo nanesete aloju na mali deo kože pre nego što je nanesete na celo telo, da biste proverili da li ste alergični.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group