Recite zbogom podočnjacima jednom zauvek

Tamni krugovi ispod očiju postaju stvar prošlosti uz upotrebu pravih kozmetičkih proizvoda.

Većina profesionalnih šminkera i dermatologa slaže se da je jedno od najčešćih pitanja koja svakodnevno dobijaju „Kako da se otarasim podočnjaka?“. Bilo zbog nesanice, umora, stresa ili nedovoljne hidratacije, tamni krugovi ispod očiju muče gotovo sve žene.

Otkrivamo sve što treba da znate o uzrocima koji ih izazivaju i postupcima koji mogu da pomognu da se rešite podočnjaka.

Glavni krivci:

DNK: Povećana koncentracija melanina u predelu ispod očiju je nešto što se može naslediti.

Anatomija: Jake očne duplje i jagodice mogu učiniti da senke ispod očiju izgledaju tamnije.

Način života: Stresna svakodnevica, malo sna, loša ishrana, beskrajni sati pred ekranom računara i nedovoljna hidratacija imaju tendenciju da učine podočnjake intenzivnijim.

Starost: Zrelu kožu karakteriše smanjenje kolagena i opuštanje mišića, što dovodi do toga da mreža vena postaje uočljivija.

Hormoni: Tokom menstruacije ili trudnoće, jake hormonske fluktuacije u kombinaciji sa proširenjem krvnih sudova čine da koža ispod očiju izgleda tamnije.

Rešenja:

- Kreme za oči sa hidratantnim i antioksidativnim agensima su idealan izbor. Potražite kompozicije protiv starenja sa sastojcima koji ubrzavaju ćelijski metabolizam i obećavaju hidrataciju, učvršćivanje, sjaj i podizanje kože. Na listi sastojaka treba da budu sastojci kao što su retinol, peptidi, enzimi, hijaluronska kiselina i vitamin C. Kreme za oči sa kofeinom ili zelenim čajem vredne su vaše pažnje jer će poboljšati mikrocirkulaciju i zategnuti proširene sudove.

- Svakodnevna upotreba kreme za sunčanje smatra se imperativom kako bi se koža zaštitila od hiperpigmentacije izazvane UV zracima.

-Obogatite svoju dnevnu ishranu hidratantnom hranom poput voća i povrća i ne zaboravite da popijete najmanje 8 čaša vode dnevno.

- Skidanje šminke vršiti nežnim pokretima, kako bi se izbeglo trljanje kože tuferom koje može izazvati upalu kože i oštećenje kapilara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group