Beauty - Nega

Napravite same zaštitu kose od sunca

Sa dolaskom toplijih dana, osećamo na svojoj koži sve intenzivniji uticaj Sunčevih zraka.

Navikli smo na to da na letovanju ili prilikom posete bazenu, koristimo kreme i losione za sunčanje, koji štetite našu kožu od negativnog UV zračenja. Međutim šta je sa našom kosom? Iako prvobitno ne vidimo oštećenja na njoj, kada postanu očigledna u najvećem broju slučajeva je već kasno, i jedino što nam preostaje je da skratimo kosu kako bismo eliminisali nastalu štetu.

Sunce isušuje kosu, i u velikoj meri doprinosi tome da deluje beživotno, ako nije adekvatno zaštićena. Adekvatna sredstva za zaštitu kose koja možete veoma lako i sami napraviti su upravo ono što vam treba. 

Jednostavna i veoma efikasna formula spreja za zaštitu kose ima i dodatne fukncije. Njegova misija je da neguje vašu kosu od korena ka vrhovima, kao i da zahvaljujući dodatku esencijalnih ulja stimuliše folikule kose. Fantastičan miris, učiniće da vaša kosa zaista bude prava senzacija na plaži, ili bilo gde drugo da se pojavite tokom leta. Redovnim korišćenjem vaša kosa će dobiti neohodnu zaštitu, jačinu i hidrataciju.

Sastojci:

  • 1 šolja destilovane vode
  • 2-3 kašike kreme za sunčanje SPF 25
  • 3-4 kapi ruzmarinovog ulja

Priprema:

U posudu sipati destilovanu vodu, zatim dodati kremu za sunčanje i na kraju ukapati ruzmarinovo ulje. Dobro promešati i sipati u bočicu sa raspršivačem. Promućkati pre svake upotrebe. Nanositi na kosu ravnomerno celom dužinom, pre ulaska u more ili bazen. Vodite računa da dobro nanesete sprej na teme glave i na krajeve kose.

Ž.J.

Izvor: Styleoholic

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group