Beauty - Nega

Upotreba ulja jojobe za tretman akni

Kada pročitate ovakav naslov verovatno pomislite – zar ulje ne začepljuje pore i ne pogoršava stanje sa aknama?

Ovakva pretpostavka je opravdana kada se radi o prirodnom ulju koje vaša koža luči u prekomernom obimu, ali ne i kada je ulje jojobe u pitanju. Ako znate kako da na pravilan način iskoristite prednosti ovog ulja, ono vam može pomoći pri prevenciji i eliminisanju postojećih akni. Našu današnju temu u tom slučaju posvećujemo upotrebi jojoba ulja za tretman akni. Ulje jojobe je izuzetno nežno za kožu i u većini slučajeva se koristi kao nosač ulja. Takođe ono je vrlo čest sastojak proizvoda za negu kože. Veliki broj žena ga koristi kao deo rutine nege kože zbog njegovih brojnih blagodeti, među kojima su:

HIDRATANTNA SVOJSTVA – Ulje jojobe deluje kao ovlaživač i sprečava efikasno gubitak vlage sa kože. Nanos ovog ulja u taknom sloju održava kožu mekom i nežnom na dodir. Posebno se preporučuje osobama koje imaju izrazito suvu kožu. Može se koristiti na koži sa ili bez esencijalnih ulja.

ANTIBAKTERIJSKA SVOJSTVA – Ulje jojobe ima snažna antifungalna i antimikrobna svojstva. Brojne studije potvrđuju da ulje jojobe uspešno savladava veliki broj bakterija i gljivica kao što su Ešerihija koli, Kandida i Salmonela.

ZACELJIVANJE RANA – Protivupalni efekti ulja jojobe čine ga efikasnim lekom za različita stanja kože. Istraživanja pokazuju da je vrlo delotvorno u pogledu zaceljivanja rana i pri olakšanju sinteze kolagena.

KAKO KORISTITI ULJE JOJOBE ZA TRETMAN AKNI?

PRVI NAČIN - Pomešajte dve kašike gela Aloe Vere i dve kašike ulja jojobe u staklenoj teglici. Koristite ovu smesu kao hidratantnu kremu za lice. Nanesite je na lice i dobro utljajte posebno na regiji zahvaćenoj aknama, ali budite nežni. Ovu kremu možete koristiti više puta u toku dana, a naročito je preporučljivo pre odlaska u krevet, jer u toku noći aktivni sastojci imaju najviše vremena da reaguju.

DRUGI NAČIN - Ulje jojobe možete u malim količinama naneti direktno na lice bez bilo kakvih dodatnih sastojaka. Nežna masaža od dva minuta je sasvim dovoljna da vaša koža upije aktivne sastojke. Ispiranje nije potrebno. Takođe ovo je poželjno da primenjujete pre spavanja, kako bi ulje imalo vremena da reaguje dok spavate. Možete osim lica ovo ulje korstiti i na regiji vrata.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group