Toner za lice: Rešavamo vaša 4 osnovna pitanja

Ljubitelji lepote i poklonici K-Beauty se zaklinju u ovaj proizvod.

Nakon dvostrukog čišćenja, toner je treći korak u K-Beauty metodu nege. Toner/losion za toniranje ili tonik je proizvod koji uklanja svu prljavštinu, sebum ili ostatke šminke na koži nakon čišćenja, čak i hlor ili minerale iz vode. Smanjuje pojavu pora i masnoće, doprinosi i održavanju pH ravnoteže kože, koja može biti poremećena, ali i priprema kožu za sastojke koji će se kasnije koristiti.

A nakon što smo objasnili šta toner čini u našoj rutini lepote, vreme je da odgovorimo na 4 osnovna pitanja o tome kako i koliko često ga koristiti.

Kojim redosledom možete da ga uvrstite u svoju rutinu lepote?

Odmah nakon čišćenja, na čistu kožu nanesite toner. Ostavljajući kožu svežom nakon tonika ili tonera, nanesite sledeći proizvod za negu kože - esenciju ili serum. Na ovaj način omogućavate aktivnim sastojcima da prodru dublje u vašu kožu, poboljšavajući rezultate vaše rutine nege kože.

Nastavite sa serumom ili kremom za oči, hidratantnom dnevnom kremom i naravno, na kraju, SPF kremom. Na sreću, zbog svoje vodenaste teksture, tonik nimalo ne pada „teško“ i ne ostavlja lepljivu završnicu na koži, usled čega se savršeno kombinuje sa ostatkom rutine.

Kako ga primenjujete?

Načini upotrebe tonera su sledeći: Ili natopite tufer tonerom i nanesite ga na lice, ili sipajte određenu količinu na čiste ruke i zatim ga rasporedite po koži, lagano tapkajući dok se ne upije. Ako imate suv tip kože, preferirajte drugu metodu.

Koji da izaberete?

Ista filozofija koju sledite pri odabiru kreme, seruma, kreme za sunčanje itd., takođe se sledi i u slučaju tonika. Ono na šta treba da obratite pažnju je da odaberete tonik koji odgovara tipu i potrebama vaše kože. Na primer, izabraćete određeni tonik ako imate kožu sklonu aknama, drugi ako želite da joj vratite izgubljeni sjaj (proverite sa vitaminom C), određeni tonik za piling (npr. sa glikolnom kiselinom), drugi ako želite više hidratacije i određeni tonik ako imate zrelu kožu.

Većina tonera sadrži aktivne sastojke kao što su AHA, retinol, salicilna kiselina itd. Oni vraćaju pH ravnotežu kože i uklanjaju mrtve ćelije, podmlađujući tako kožu.

U isto vreme, pored sastava, odnosno njihovih sastojaka, razlike ćete pronaći i u teksturi. Većina tonika ima tečnu teksturu, ali postoje tonici u obliku spreja, gela ili kreme, koji se najbolje nanose čistim rukama.

Možete li ga koristiti svaki dan?

Možete ga koristiti svaki dan, i u jutarnjoj i večernjoj rutini. Naravno, ovo zavisi i od sastava tonera koji koristite. Na primer, ako koristite toner sa AHA, dobra je ideja da ograničite njegovu upotrebu na jednom dnevno kako biste izbegli bilo kakvu iritaciju. U svakom slučaju, pogledajte pakovanje odgovarajućeg proizvoda za uputstva - posebno ako sadrži veću koncentraciju aktivnih sastojaka.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group