Sleeping beauty - 5 saveta koji će vam pomoći da se svakog jutra probudite lepše i svežije nego ikad

Pratite 5 beauty pravila kojih se i Francuskinje s poštovanjem pridržavaju...

Pitanje „kako uvek izgledati sveže“ je stalno je u najčešćim upitima (i Google pretragama) većine žena u vezi sa njihovim izgledom. A ono što ih izgleda još više brine jeste kako uspeti da se svakog jutra probude sveže, a da ne moraju da troše mnogo vremena pripremajući se. Ne, ovo nije nerazuman zahtev, jer postoji nekoliko tajni koje, ako ih verno pratite svake večeri, mogu garantovati sjajniju kosu i kožu sledećeg jutra.

U stvari, ovo su beauty pravila kojih se pridržavaju i Francuskinje - tako da ne treba ništa više da govorimo, razumete koliko su efikasna.

Savet #1 za sjajnu kosu

Da, možete se probuditi sa savršenom kosom, skoro kao u salonu. Kako? Pre spavanja nanesite balzam ili ulje za kosu na krajeve i dužine i ostavite da deluju tokom cele noći. Ovaj hidratantni proizvod pružiće kosi svu hidrataciju koja joj je potrebna, dok će kosa imati vremena da se dubinski obnovi.

Savet #2 za savršenu (i veoma laku) frizuru

U danima kada nemate vremena ili raspoloženja za bilo kakvo stilizovnje kose, uradite ovo pre nego što odete u krevet: ispletite kosu. Tako ćete dobiti talase i izgledati veoma negovano, kao da ste upravo izašli iz salona. Ko može da zamisli da je ova frizura napravljena dok ste... spavali? Ne zaboravite da nanesete proizvod za stilizovanje pre nego što napravite pletenice, kako biste dali sjaj i teksturu talasima.

Savet #3 za blistavu kožu

Kažu da se svi procesi regeneracije i popravljanja kože dešavaju tokom cele noći, tačnije, između 22 i 2 sata ujutru. Zbog toga preporučujemo da svoju večernju rutinu nege kože završite rano uveče, ali i da održavate dosledno vreme nanošenja proizvode pre spavanja. Osim toga, jednom ili dva puta nedeljno nanesite masku za lice koju ćete ostaviti na koži celu noć. Ujutro ćete se probuditi sa nenadmašnim sjajem na licu.

Savet #4 za odmoran izgled

Ako patite od podočnjaka, nadutosti ili kesica ispod očiju, prvo vam moramo reći da niste sami, jer se veliki deo žena suočava sa istim problemom. Šta možete učiniti da se svako jutro probudite odmornog izgleda, bez podočnjaka i nadutosti? Lagana masaža oko očiju svako veče pre spavanja može zaista promeniti ceo izgled vašeg lica. Koristite ili prste ili valjak od žada da primenite lagani pritisak na unutrašnje uglove očiju, kapke i okolinu. Takođe, lagano utapkajte kožu oko očiju prstima lagano pritiskajući. Ako koristite gel za oči, kremu ili ulje za lice, utoliko bolje - ceo proces će biti lakši i prijatniji.

Savet #5 za glatku, svilenkastu kožu tela

Svi želimo svilenkastu kožu ne samo na licu već i na celom telu. Pre spavanja i posle tuširanja nanesite bogatu kremu ili puter po celom telu koji će vam dati ne samo čist i svež miris koji će vas opustiti, već će i hidrirati kožu.  

Napomena: Ne zaboravite na tabane, prste (ako imate zanoktice ili suve zanoktice) ali i laktove koji najčešće pate od hrapavosti i suvoće. Posebno za tabane, nanesite kremu specifičnu za to područje i spavajte sa pamučnim čarapama. Vlaga i toplo okruženje koje stvaraju pomažu da se sastojci kreme sve efikasnije upijaju u kožu, tako da možete uživati u glatkom, mekom osećaju na telu kada se probudite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group