Ova tri sastojka su idealni saveznici u borbi protiv tamnih mrlja

Tamne mrlje su česta pojava i prava noćna mora žena širom sveta.

Tamne mrlje su u direktnoj vezi sa ožiljcima od akni, prekomernim izlaganjem sunčevim zracima ali i sa osipima, trudnoćom, te brojnim hormonalnim promenama. Kakva gnjavaža! Bez obzira na uzrok, ono što svi mi možemo učiniti kada je zdravlje naše kože u pitanju jeste poseban koktel napravljen od blistavih sastojaka jer... pa, mrlje treba posvetliti, zar ne?

Većina korektora tamnih pega sadrži vitamin C ili niacinamid (najčešće oba), dva aktivna sastojka koja su nadaleko poznata po svojim sjajnim svojstvima. Ali, onim damama sa srednjim do dubokim tonovima kože možda će biti potreban dodatni podstrek.

Dermatolozi ističu kako su za nešto tamnije fleke na koži idealni hidrohinon, retinol i azelainska kiselina. Potrudite se da ove sastojke stavite na listu pre odlaska u kupovinu proizvoda za izbeljivanje tamnih mrlja.

Hidrohinon je zapravo zlatni standard kada je u pitanju nega ovakve kože, dok joj retinol daje blistave i učvršćujuće prednosti. On ne samo da deluje na jačanje proizvodnje kolagena, već automatski radi na uklanjanju tankih linija i akni.

Na kraju, tu je i treći idealni saveznik u borbi protiv hiperpigmentacije – azelainska kiselina koja vam pomaže da postignete ujednačeni ton kože a da se istovremeno pozabavite i aknama. Idealan je tretman za rosaceu, i suštinski njena uloga je da rešava slične probleme kao i salicilna kiselina i pomenuti retinol s tim što je njena prednost u tome da manje iritira kožu.

Srećom, danas je na tržištu puno kvalitetnih proizvoda za rešavanje ove noćne more, pa se potrudite da ih nabavite sada kada znate šta obavezno mora ući u njihov sastav.

Izvor: harpersbazaar

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group