Očistite kožu lica uz pomoć manga

Mango pored toga što ima prelep ukus, ima i odličan efekat na našu kožu.

Mango je tropska voćka koja nam dosta može pomoći kako u očuvanju organizma, tako i za lepotu kože. Pošto je bogat sa dosta vitamina, njegovim konzumiranjem i upotrebom možemo ojačati imuni sistem, sprečiti razvijanje kancerogenih ćelija, poboljšati metabolizam i očistiti kožu od akni, manjih bubuljica i ostalih promena na njoj.

Jedna čaša manga sadrži: 105kcal, 25% vitamina A, 76% vitamina C, 11% vitamina B6, 9% vlakana, 9% bakra, 7% kalijuma i 4% magnezijuma (procenat se odnosi na dnevni unos).

Mango se može koristiti na dva načina: spolja i iznutra.

Spolja:

Jednostavno stavite jedan mango u blender i sameljite ga. Možete dodati i kašiku meda. Stavite smesu na lice i sačekajte da se osuši. Zbog beta karotena (koji naš organizam pretvara u vitamin A) i vitamina C, redovnom upotrebom maske će se lice samo lečiti i obnavljati. Takođe možete napraviti ovu odličnu masku:

Sastojci:

- 1 mango
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike badema
-voda

Priprema:

U blender stavite ovsene pahuljice i badem i sameljite ih dobro. Oljuštite mango i podelite ga na pola; drugu polovinu pojedite ili odložite u frižider. Polovinu koja vam je ostala podelite na četiri dela i stavite ih u blender sa ostalim sastojcima. Mešajte ih oko 1 minut. Nakon toga dodajte po malo vode, dok ne dobijete gustu smesu koja može da se razmazuje.

Stavite masku na lice i sačekajte oko 15 minuta da se osuši. Isperite je mlakom vodom.

Iznutra:

Kada se jede, mango rešava probleme sa kožom, a pogotovo bubuljice. Izvadite sredinu ili semenke iz zelenog manga i jedite ih sirove ili skuvane - kako više volite.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group