Beauty - Nega

Kokosovo ulje u borbi protiv strija

Tigrove prugice ili strije mogu se pojaviti na telu iz brojnih razloga.

Prvi i osnovni je trudnoća, usled rastezanja kože kako se telo žene prilagođava novom stanju. Drugi je prekomerna težina, a treći nagli rast u pubertetu. Koji god da je razlog, pojava strija je neprijatno iskustvo, često do te mere, da žene biraju invazivne metode uklanjanja strija.

Danas ćemo vas upoznati sa jednom prirodnom metodom borbe protiv strija. U pitanju je kokosovo ulje. Kao visoko hidratantno sredstvo puno antibakterijskih svojstava, kokosovo ulje ima višestruku korist za vašu kožu. Čaroliju u kokosovom ulju stvara prisustvo slobodnih masnih kiselina, uključujući laurinsku, palmitinsku, oleinsku i linolnu. Kokosovo ulje se naširoko koristi za tretman poboljšanja izgleda strija. Iako ih ne može u potpunosti eliminisati, ono čini da strije budu manje vidljive.

Hidrirana i nahranjena koža je elastičnija i samim tim manje sklona pojavi strija, dok one postojeće strije, usled tretmana kokosovim uljem, postaju manje izražene. Kokosovo ulje sprečava gubitak vode iz epidermalnog sloja koji kožu održava vlažnom. Osim toga, ono povećava razvoj kolagena koji je od vitalnog značaja za zaceljivanje rana i ožiljaka. Poznato je i da kokosovo ulje štiti kožu od UV oštećenja, kao i da svojim protivupalnim dejstvima sprečava pojavu ekcema i atopijskog dermatitisa.

U našoj galeriji otkrijte kako da koristite kokosovo ulje za eliminisanje strija:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group