Beauty - Nega

Kako vratiti belinu noktima koji su požuteli?

Tamni lakovi za nokte, guljenje pomorandži i različiti kućni poslovi dovode do toga da belina noktiju postaje – zamagljena.

Postoji neverovatno mnogo razloga zbog kojih nokti koji su nekad bili savršeno beli, postaju žuti i neprivlačni. Međutim, na svu sreću postoji jednostavan način vraćanja beline noktima koji su izgubili svoj sjaj. Prema savetima stručnjaka došli smo do saznanja kako nokte učiniti ponovo blistavim, ali i saznali zašto postaju žuti.

ZAŠTO VAŠI NOKTI GUBE SVOJU BELINU?

Glavni kozmetički razlog zbog kog nokti postaju žuti je predugo zadržavanje tamnijeg laka na njima, usled čega oni lagano dolaze u stanje dehidratacije. Međutim, ako obično ne lakirate nokte ili bar ne često, a primetite da su postali žući, posredi bi mogao biti problem zdravstvene osnove u vidu gljivica na noktima.

KAKO IZBELITI NOKTE KOD KUĆE?

Postupak koji ćemo vam predstaviti odnosi se samo na nokte koji su svoju belinu izgubili usled korišćenja tamnijih lakova i sličnih situacija, koje nemaju medicinski problem u pozadini. Ono što možete da uradite u kućnoj radinosti, a što će vam obezbediti bele i lepe nokte jeste da im obezbedite negu koju zaslužuju. Piling za nokte i hidratacija su sve što je potrebno kako bi vaši nokti opet izgledali fantastično.

Šta vam je potrebno?

  • pasta za izbeljivanje zuba

  • četkica za čišćenje noktiju (može i četkica za zube)

  • ulje za nokte po izboru (maslinovo, ako nemate ni jedno drugo pri ruci)

Postupak:

Istisnite pastu veličine zrna graška na svaki nokat i utrljajte prstom po celom noktu. Ostavite da deluje nekoliko minuta. Potom uzmite četkicu u ruke i uradite nežni piling svakog nokta. Aktivni sastojci paste za izbeljivanje zuba deluju jednako na površinu vašeg nokta kao i na vaše zube. Po završetku isperite i nanesite ulje za rehidrataciju nokatne površine.

Kako biste sprečili nokte u budućnosti da požute pobrnite se da pre tamnih lakova nanesete osnovni prozirni sloj laka.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group