Kako smanjiti nadutost lica u nekoliko koraka?

Osećaj nadutosti na licu može biti uzrokovan nizom različitih faktora.

Ako se isključi otok zbog ozbiljnih kožnih ili drugih tegoba, uzrok svakodnevnog edema treba tražiti u hrani koju konzumiramo, nedostatku sna, alkoholu, stresu, alergijama i nedovoljnoj hidrataciji kože.

Međutim, dehidracija i kasnije zadržavanje tečnosti su najčešći uzroci otečenog lica. Rezultat je otok tokom celog dana, što naravno menja crte lica, posebno očiju i jagodica.

Kako da to izbegnemo? Stručnjaci preporučuju 5 jednostavnih načina za borbu protiv nadutosti na licu, koje, naravno, možete isprobati kod kuće:

Masaža

Masaža je, pored potpune relaksacije koju nudi, idealan način za poboljšanje cirkulacije krvi i limfnog sistema, pomažući koži da se opusti. Iako možete biti prepušteni stručnjacima, masažu lica možete raditi i sami, kod kuće. Naglasite vilicu, područje oko očiju i područje iza i ispred ušiju. Nežno pravite kružne pokrete vrhovima prstiju dok ne osetite olakšanje.

Spavajte na leđima

Zadržavanje tečnosti noću je normalno, ali ako se često budite sa jako natečenim licem, možda ćete morati da preispitate svoje poze tokom spavanja. Izbegavajte spavanje na licu i investirajte u dobar jastuk, držeći glavu malo podignutom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

Probajte gua sha

Gua sha je jedan od najefikasnijih kozmetičkih alata za otečeno lice. Kretanjem nagore, svakodnevno masirajte kožu i videćete pravu razliku, jer reguliše napetost mišića, stimuliše cirkulaciju krvi i pojačava kiseonik u tom području.

Krioterapija

Kejt Mos je mnogo puta govorila o svom omiljenom rešenju za natečeno lice. Veoma ga je lako primeniti kod kuće, a to je ništa drugo do krioterapija koja se radi kockicama leda. U malu činiju dodajte dosta kockica leda, hladne vode i ledenih kora krastavca i uronite lice u njih koliko god možete. Promena koju ćete videti biće spektakularna, ne samo u pogledu otoka već i mladalačkog izgleda, jer ledena voda čini kožu svežijom i blistavijom.

Hidratacija

Bogata hidratacija je alfa i omega nege kože. Ako koža ne dobija potrebnu količinu tečnosti, uvek će biti oštećena, bez sjaja i sklona kožnim problemima i aknama. Nemojte zaboraviti da pijete 6-8 čaša vode dnevno i uvek uključite hidratantnu kremu u svoju svakodnevnu beauty rutinu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group