Kako da se rešite ispucale i iziritirane kože na rukama

Većini žena, koža ruku ima tendenciju da bude suva tokom cele godine...

Međutim, kada se pojavi crvenilo, koža postane gruba i bolna na dodir - to je već drugačija priča. To se dešava kada je koža preterano suva, bilo da je zbog manjka vlažnosti u vazduhu ili preteranog pranja ruku. Kada koža ruku počinje da puca na male deliće u obliku suze, ono može prerasti u sve veće rane. Da biste sprečili dalje oštećivanje kože na rukama i sebi obezbedili trenutno olakšanje, predstavljamo vam dva efikasna, a jednostavna načina za negu kože ruku.

1. Za trenutno olakšanje

Mažite preko cele površine šaka, kremu na bazi hidrokortizona, nedelju do dve nedelje po dva puta dnevno. Ovaj antiinflamatorni sastojak će ukloniti crvenilo i omekšati koži, a samim tim smanjiti iritaciju i svrab. Ako vam se na rukama stvore otvorene ranice, koje vas mnogo bole, najbolje bi bilo da posetite dermatologa koji će vam prepisati najbolji preparat za takav problem. Ispucala koža, takođe može dovesti do infekcija zbog kojih se prepisuje upotreba antibiotika.

2. Za sprečavanje pucanja kože i pojave crvenila

Izbegavajte vrelu vodu kada se kupate ili perete sudove, a kada čistite ove delove kože koristite preparate koji ne sadrže sapun i dodate mirise. Možda bi najbolje bilo da koristite ulja ili mast umesto krema jer su jači od njih. Tokom lečenja kože, izbegavajte preparate koji skidaju kožnu barijeru ili izazivaju iritacije, kao što su glikolna i salicilna kiselina, retinoli, ali i predmete za čišćenje kože kao što su posebne četke za kožu.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group