Beauty - Nega

Kako da se oslobodite uraslih dlaka i imate glatku kožu?

Dlačice na telu savremene žene predstavljaju nešto što ona najmanje voli.

Bilo da za njihovo uklanjanje koristite brijač, vosak ili epilator, nesumnjivo je da s vremena na vreme primetite male crvene ili nešto tamnije kvržice na koži. Iako deluju poput bubuljica, one to nisu već je reč o uraslim dlačicama. One se mogu pojaviti na svim delovima tela – na licu, ispod pazuha, na nogama, pa čak (i nažalost) u području bikinija.

Koža oko njih deluje grubo i one vas jednostavno izazivaju da ih pritisnete i iscedite. Međutim od ovog postupka bi trebalo da se uzdržite jer može dovesti do bakterijske infekcije. Kako se u tom slučaju boriti sa uraslim dlačicama i imati glatku i nežnu kožu duž tela? U redovima koji slede otkrivamo vam sve što treba da znate o nezi uraslih dlačica.

KAKO DOLAZI DO POJAVE URASLIH DLAČICA?

Urasle dlačice su one koje ne probijaju kožu već ostaju ispod površine i formiraju petlju. Zarobljena dlačica ispod kože deluje kao kvržica i nešto je tamnije boje od tona vaše kože. Inficirana urasla dlačica može veoma da svrbi i da bude ispunjena gnojem.

ŠTA UZROKUJE URASTANJE DLAČICA?

  • Mrtva koža je glavni razlog pojave uralih dlačica. Ona uzrokuje začepljenje folikula na površini kože zbog čega dlačice ne uspejavu da se probiju kroz nju.

  • Rituali brijanja, depilacije voskom ili epilatorom takođe dovode do urastanja dlačica, jer se često dlačice uklanjanju u neželjenom smeru.

  • Nošenje uske odeće može da bude uzrok uraslih dlačica naročito u letnjem periodu ili tokom vežbanja.

KAKO SE OSLOBODITI URASLIH DLAČICA?

  • Iskoristite toplu oblogu za otvaranje pora. Potopite čistu krpu u toplu vodu i stavite na mesto gde je prisutna urasla dlačica. Nežno kružnim pokretima tretirajte dato mesto. Ovo možete raditi dva puta dnevno kako bi otvorili pore i omogućili dlačici da izađe na površinu. Ovaj postupak će smanjiti šanse za upalom i bakterijskom infekcijom.

  • Primenite piling na telu. Nanesite na vlažnu kožu kremu za tuširanje u vidu pilinga i blagim kružnim pokretima tretirate regiju sa uraslim dlačicama. Preporučljivo je da ovo ponavljate svaki drugi dan jer prečesti pilinzi mogu da iziritiraju kožu.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group