Hidratacija kože - Pravila koja morate znati

Hidratacija kože je tokom leta vrlo bitna...

Ali, nije svejedno na koji način ćete održavati vašu kožu hidriranom. Postoje pravila koja se moraju poštovati, kako bi vaša nega bila što efektnija, a koža što lepša.

Manjak vlažnosti kože, što se posebno dešava leti zbog visokih temperatura prouzrokuje suvu kožu, koja svrbi i lako puca.

1. Koža mora dobiti dovoljno vlage

Da bi koža bolje i što više upila vlagu kojoj dajete, potreban joj je pritisak koji će "ugurati" vodu u kožu. To ćete uspeti ako na tušu namestite jači pritisak i povećate jačinu vode. Pored prijatne masaže, nahranićete i vašu kožu. Dva u jednom - odličan trik!

2. Vlaga i zadržavanje

Zbog visokih temperatura, vlaga iz kože dosta brzo isparava, pa je potrebno da na neki način zaustavite to isparavanje. U tome će vam pomoći kozmetika obogaćena hijaluronskom kiselinom.  Odmah nakon tuširanja ili umivanja, nanesite proizvod i vlaga će se uspešno zadržati u koži.

3. Barijera

Potrebno je da nanesete proizvode koji će napraviti još jednu vrstu barijere koja neće dozvoliti koži da se isuši tako brzo. Koristeći hidratante kreme i ulja za negu ćete postići željeni efekat.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group