Dobro jutro: 5 načina da se brzo rešite podočnjaka i otečenosti

Ujutro nije uvek moguće izgledati savršeno: podočnjaci i otok na licu mogu pokvariti raspoloženje za ceo dan.

Ponekad su to posledice zabavne noći, ponekad - neuhranjenosti, a ponekad samo osobina tela. U svakom slučaju možete ih se rešiti prilično lako i, što je najvažnije, brzo - i to ne samo uz pomoć specijalnih maski za podočnjake. Prikupili smo najefikasnije metode.

Kafa

Ne predlažemo da pijete kafu da biste se rešili vrećica ispod očiju, kao što bi neko mogao pomisliti. Kofein može imati dobar anti-edemski efekat kada se primenjuje lokalno. Uklonite ostatak skuvane kafe iz šolje ili aparata za kafu i stavite na kožu lica ispod očiju. Ostavite da deluje 20 minuta, isperite toplom vodom, lagano masirajući kožu kako biste postigli prirodni efekat pilinga. I ne zaboravite da nanesete hidratantnu kremu.

Vrećice čaja

Nije tajna da čaj sadrži kofein - i crni i zeleni. Utiče na nas ne samo kada se uzima interno, već i spolja. Ako skuvate dve vrećice čaja, pustite ih da se ohlade u frižideru i stavite ih ispod očiju na 20 minuta, tada će vas kofein lako osloboditi viška tečnosti koja se nakuplja ispod očiju.

Flasteri za oči

Naravno, jedan od najlakših načina da se rešite podočnjaka je korišćenje flastera. Međutim, savetujemo vam da ih držite u frižideru radi veće koristi. U ovom slučaju, istovremeno će igrati ulogu hladne obloge, što će značajno povećati njihovu efikasnost.

Masaža lica

Masaža lica takođe može pomoći u uklanjanju edema. Ako ne postoji način da se obratite specijalisti, pokušajte to učiniti sami. Štaviše, za ovo uopšte nije neophodno imati kod kuće valjak ili Guasha, koji su sada preplavili feed na Instagramu. Ručna masaža će biti isto tako efikasna za kožu. Na Internetu možete pronaći mnogo kurseva o masaži lica, kao i video zapise koji će vas naučiti kako se to radi. Obavezno nanesite hidratantnu kremu ili ulje na kožu pre početka masaže.

Limfna drenaža

Možda zvuči čudno, ali normalno skakanje može pomoći kod otoka. Nakon buđenja, pre jutarnje čaše vode, napravite 100 skokova u mestu. Ne treba da skačete visoko - samo lagani pokreti. Oni promovišu protok limfe, što pomaže da se rešite otečenosti i podočnjaka.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group