DIY maske za lice protiv prvih bora

Nikada nije prerano za dobijanje prvih bora...

Da biste sprečili pojavu bora, potrebno je voditi odgovarajuću negu kože, kao što i sami znate. Bore nisu veliki problem, ali ih mnoge žene ne vole jer smanjuju lepotu njihove kože i pokazuju znake starenja. Međutim, več postaje kasno kada se pojave, a žena pokušava da ih ukloni što je nemoguće. Jedino rešenje je njihovo vizuelno umanjivanje, a da li će to uspeti zavisi od same kože i vrste preparata koje koristite.

Da ne biste trošili mnogo novca na svakakva proizvode i preparate koji vam možda neće pomoći, napravite same prirodne maske kod kuće, za koje garantujemo da će vam pomoći. Svaki sastojak verovatno već imate, a nije takav slučaj - vrlo su pristupačni u svim prodavnicama.

Maska 1 :

Sastojci:

- Kašika pivskog kvasca
- Malo mleka

Pomešajte kvasac i malo mleka u jednoj činiji i dobro mešajte, sve dok ne dobijete gustu smesu. Masku nanesite na lice i sačekajte oko 10-15 minuta da se stvrdne. Zatim je isperite mlakom vodom i namažite hidratantnu kremu koju već koristite.

Maska 2:

Sastojci:

- Dve kašike ovsenih pahuljica
- Četiri kašike mleka

Zagrejte malo mleko i pomešajte ga sa ovsenm pahuljicama. Nakon što ste ih promešali ostavite ih da stoje oko 15 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim dobijenu smesu nanesite na lice, sačekajte oko 20 minuta i isperite je mlakom vodom.

Maska 3:

Sastojci:

- Par oraha
- Jedna lašika slatke pavlake
- Jedna mala kašika meda

Prvo sameljite orahe, a zatim ih pomešajte sa slatkom pavlakom i medom. Dobro prmešajte, pa nanesite dobijenu smesu na lice i držite oko 10 do 15 minuta. Isperite takođe mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group