Da li se obilno znojite? 6 grešaka koje treba izbegavati

Počinimo sa činjenicom da je znojenje normalan proces - reakcija svakog ljudskog tela gde se, između ostalog, uklanjaju toksini iz tela.

Zapravo, znoj nije ništa više od slane vode, a u našem telu postoji preko 2,5 miliona znojnih žlezda, kojih ima gotovo svuda. Svi se znojimo i to je normalno.

Međutim, težak znoj i loš miris su stvari koje nas mogu „koštati“ našeg samopouzdanja. Dobra vest je da postoji način da se to smanji. Kako? Izbegavanjem sledećih 6 grešaka!

Najneugodnija odeća

Da, gornji deo sa jednim ramenom ili majica bez naramenica mogu vam savršeno pristajati, ali kada su temperature visoke, radije nosite udobniju odeću i donji veš, po mogućnosti od pamuka, a ne sintetičke tkanine. Izvadite iz ormara duge košulje ili pamučne, široke majice koje će upiti znoj, izbegavajući rast bakterija.

Uznemireni ste bez razloga

Svakodnevni stres i napetost - a da toga niste svesni - uzrokuju još više znojenja dok vaše telo uči da reaguje u stresnijem okruženju, aktivirajući znoj. Nećemo sada govoriti o efektima stresa na vašu kožu. Potrudite se da se opustite!  

Nanosite dezodorans samo na pazuhe

Znojne žlezde se nalaze na gotovo svim delovima našeg tela - osim na usnama! Pa ako ste primetili da se pored pazuha obilno znojite i na drugim delovima tela, poput leđa, između butina ili iza kolena, nanesite i tamo svoj dezodorans.

Preterujete sa začinjenom hranom

Da, možda ste ludi za tajlandskom hranom, ali začini vam neće nimalo pomoći u borbi protiv jakog znojenja, kao i druga hrana sa dovoljno soli, zato pokušajte da ih ograničite.

Dezodorans stavljate samo ujutro

Pokušajte da dezodorans primenite i noću, neposredno pre spavanja, na čistu i uvek suvu kožu - noću se manje znojite i znojne žlezde će lakše apsorbovati komponente vašeg dezodoransa, pa zato deluju bolje i efikasnije.

Ne brijete se često

Kao što smo već pomenuli, brijanje u predelu pazuha pomaže antiperspirantima da rade još bolje, jer intenzivan rast dlačica promoviše akumulaciju bakterija koje izazivaju neugodan miris u kombinaciji sa mrtvim ćelijama kože, masnoćom i znojem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group