Da li je sapun dobar za vašu intimnu higijenu?

Žene su često u nedoumici da li intimne delove treba prati sapunom ili ne…

Budite oprezni sa sapunom i sa gelom za tuširanje, jer je pH vrednost vagine negde između 3,8 i 4,5 - što znači da je prirodna sredina vagine kisela. Ovo prirodno okruženje štiti vaginu od bakterija.

Žene se često kupaju i koriste obične sapune i gelove za tuširanje za higijenu intimnih delova tela. Međutim, to je velika greška! Sapuni i gelovi za tuširanje imaju veću vrednost od pH vagine i zato se ne preporučuje da perete vaginu ovim preparatima. Sluznici vagine potrebno je samo malo da se inficira.

Mnoge žene znaju iz iskustva da infekcije mogu biti vrlo neugodne, jer se pojavljuje jako crvenilo i svrab. Infekcije takođe imaju tendenciju da se ponavljaju. Sapuni i gelovi dizajnirani za intimne delove su prilagođeni da ne naruše prirodnu kiselost vagine, ali i sa njima morate biti oprezne, jer česta upotreba može uništiti prirodnu kiselost vagine, poremećaj njene pH vrednosti, što dovodi do stvaranja plodnog tla za razvoj bakterija. 

Mnogi lekari preporučuju pranje vagine čistom vodom ili specijalnim proizvodima upravo zbog ovih činjenica.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group