3 saveta za održavanje hidratacije usana zimi

Naše usne, posebno sada zimi, usled niskih temperatura prilično lako dehidriraju i pucaju.

Hidratantna krema za usne ujutro i uveče može ih zaštititi, održavajući ih mekanim, ali to nije jedini način na koji ih možemo „zaštititi“.

Od pilinga, do njihove nege noću, u nastavku smo sakupili 3 vredna saveta kako bi vaše usne bile hidrirane tokom cele zime.

- Pijte vodu

To je verovatno najjednostavniji - i najjeftiniji - korak koji možete preduzeti da hidrirate svoje usne i celo telo. Dovoljno je 8-10 čaša vode dnevno, jer vaša koža (čak i na usnama) ostaje hidrirana i blistava, posebno sada, zimi, kada vreba dehidracija!

  - Ne zaboravite na piling

Po istoj logici da piling deluje na kožu lica i tela, deluje i na usnama. Mrtve ćelije se uklanjaju sa njihove površine, ostavljajući kožu mekšom nego ikad. Iz tog razloga, obavezno uradite piling usana otprilike jednom nedeljno bilo ujutru ili uveče. Dodatni savet: Da biste ih još više zaštitili nakon pilinga, obavezno nanesite balzam za usne koji sadrži hidratantne i lekovite sastojke kao što su vitamin E i bademovo ulje.

-Čuvajte svoje usne noću

Uključivanje nege usana u svoju večernju rutinu lepote je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje usne. To je zato što, tokom noći, naša koža ulazi u „funkciju” obnavljanja – popravku bilo koje „oštećenja” koja je nastala tokom dana (kao što je suvoća) i regeneraciju ćelija. Nekako nanošenjem hidratantnih proizvoda - tretmana sa hranljivim materijama, poput ši putera na usne, doprinosite njihovoj hidrataciji.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group