Trikovi za šminkanje koji odmah podižu opuštene kapke

Kopirajte najuspešnije tehnike šminkanja za opuštene kapke.

Ako imate opuštene kapke i prestali ste da se šminkate jer rezultat nije ono što želite, imamo dobre vesti za vas. Postoje trikovi za šminkanje koji će vam promeniti izgled i raspoloženje.

Tehnike šminkanja za opuštene kapke

Da biste naglasili svoje crte, najvažnije je da dobro poznajete svoje lice, odnosno njegov oblik, oči itd. Samo na taj način možete odabrati prave tehnike koje će vam dati željeni rezultat. Ne zaboravite da je šminka pre svega „dodatak“ da se osećate udobno i samopouzdano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

"Kako da znate da li imate spuštene kapke?"

Veoma je jednostavno: samo se pogledajte u ogledalo i primetite da li područje ispod obrve pokriva veći deo pokretnog kapka. Opušteni kapak nema nikakve veze sa godinama, iako vremenom postaje sve izraženiji zbog opuštanja. To je jednostavno tip oblika očiju, koji inače nazivamo "oči sa kapuljačom".

„Otvorite“ svoj pogled

Nemojte nanositi senku zatvarenih očiju, ovo je najčešća greška. Najbolji način da nanesete svoju senku je da otvorite oči. Tako će vam biti jasno gde da nanesete senku i kako će izgledati kada otvorite oči.

Nanesite prajmer za oči

Jedan od najvećih problema za „oči sa kapuljačom“ su mrlje od maskare i ajlajnera zato će prajmer za oči postati vaš najbolji prijatelj, držeći senke na mestu ceo dan. I naravno, posebno je korisno koristiti prajmer za leto. Još jedan važan savet je da izaberete vodootporne proizvode za šminku. Na ovaj način osiguravate da se ništa neće „otopiti“ ostavljajući mrlje.

Obrve

Oblik obrva ovde igra važnu ulogu. Nemojte ih širiti do njihovog prirodnog oblika, a posebno nadole. Ovo će učiniti da smer očnih kapaka bude još izraženiji. Takođe, kada nanosite hajlajter, morate biti oprezni. Previše hajlajtera ispod obrva će naglasiti ovaj nabor, što je upravo ono što želimo da izbegnemo. Najbolje je nanositi ga vrlo tankom četkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makeup (@makeupsface)

Debela linija ajlajnera

Recite zbogom debelom ajlajneru koji čini da oko izgleda manje. Umesto toga, odlučite se za tanju liniju koja omogućava da se kapak vidi. Takođe, pokušajte da izbegnete previše dramatične lažne trepavice koje će još više naglasiti spušteni kapak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group