Spušteni kapci: makeup trikovi koji će „oživeti“ vaš izgled

Preobrazite svoje oči sa nekoliko jednostavnih poteza!

Spuštanje kapaka je prirodna posledica starenja kože. Iako postoje tehnike koje obećavaju magične rezultate, sada je lako koristiti neke makeup trikove koji će učiniti da rezultat izgleda savršeno u skladu sa ostatkom vašeg lica. Na kraju krajeva, možda nećete želeti da investirate u plastičnu hirurgiju već ćete uz pomoć šminke uspeti da „zategnete“ kapke.

U nastavku smo izdvojili makeup trikove koje možete da ispobate za efikasno rešenje.

Fokusirajte se na trepavice

  • „Otvorite“ oči fokusirajući se na trepavice. Učinite ih što dužim i bogatijim pomoću ovih trikova:
  • Uvek uvijte trepavice pre nanošenja maskare. Uvijene trepavice čine oči intenzivnijim.
  • Nanesite dva sloja maskare. Možda izgleda nepotrebno, ali će napraviti veliku razliku.
  • Nanesite maskaru na donje trepavice i nemojte ih zanemariti kao većina žena.
  • Uvek uklonite šminku sa očiju na kraju dana. Ostavljanje maskare može izazvati infekcije.

Pokrijte podočnjake korektorom

Podočnjaci mogu biti različiti. Neke žene imaju senke u unutrašnjim uglovima očiju, dok druge imaju tamne krugove ispod očiju. Određene nijanse korektora mogu učiniti da oči izgledaju još umornije. Ključ je pronaći savršenu nijansu korektora za kamufliranje tamnih podočnjaka. Jedan ton svetliji od boje kože je idealan. Takođe potrebno je izabrati korektor koji neće "utonuti" u bore i naglasiti ih.

Podignite oči hajlajterom

Hajlajter je jedan od onih kozmetičkih proizvoda koji vam može promeniti život. Ništa ne nudi neposrednije „podizanje lica“ od dodavanja svetlosti oblastima u kojima se nalaze senke. Može se koristiti iznad svake obrve za vizuelno podizanje očiju.

Ajlajner na gornjem kapku

Opšte pravilo je da olovku za oči nanesete samo na gornjem kapku. Ako je nanesete na donji deo oka, može delovati kao ogledalo, privlačeći više pažnje na tu oblast. Ako želite još bolji rezultat, tečni ajlajner je najbolji izbor. Izbegavajte debele, teške linije i prstom razmazite krajnji rezultat kako linija ne bi bila oštra. Međutim, kao što znate, ne važe sva pravila lepote za sve, pa ih uvek prilagodite svom licu.

Svetlucave senke

Svetlucave senke mogu biti vaš najveći neprijatelj jer naglašavaju kapke. Umesto toga, nanesite samo malo svetlucave svetle senke na unutrašnji ugao oka kako biste ih istakli bez naglašavanja pogrešnih mesta.

Pravilo „manje je više“

Kada imate spušten gornji kapak, ne morate da eksperimentišite i nanosite mnogo različitih boja. Umesto toga, neka senka bude jednostavna i pomozite joj da ostane na mestu pomoću prajmera za oči.  

Recite da lažnim trepavicama

Lažne trepavice su tu da reše problem svima vama koji imate premalo dlačica na tom području. Posetite stručnjaka za trepavice i primenite ekstenzije koje mogu da traju do četiri nedelje. Ovo će vam bukvalno otvoriti oči i učiniti da čak i kada se probudite izgledate - i budete - svežiji nego ikad.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group