Senke koje najbolje pristaju smeđim očima

Postoji mit o smeđim očima i senkama, koji kaže da samo nekoliko boja izgleda harmonično i lepo ukoliko imate oči boje kestena.

Ipak, to nije ništa drugo do mit, pošto smeđe oči imaju upravo ovu prednost: to je tako klasična boja da ide uz skoro sve senke za oči.

Smeđa/braon/tamnosmeđa boja očiju je možda najčešća i, po nekima, pomalo dosadna, ali smatrajte da ste veoma srećni ako spadate u ovu kategoriju. Smeđa se harmonično slaže sa većinom boja, dok pravim kombinacijama možete učiniti da vaše oči zablistaju punim sjajem.

U nastavku pogledajte koje senke treba da izaberete:

Nude/Braon/Zlatna/Bronzana

Najočigledniji izbor, a svakako i najlaskaviji, je cela zemljana paleta boja, kao i zlatna ili bronzana sa svetlucavim efektom. Ove nijanse savršeno ističu smeđe oči i ne idu tako dobro ni sa jednom drugom bojom očiju. Iskoristite prazničnu sezonu da nanesete svetlucave senke u zlatnim nijansama koje će učiniti da izgledate zavodljivo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hindash (@hindash)

Pink/Jorgovan/Razne pastelne senke

Vrlo često najpoznatiji šminkeri preferiraju pastelne boje za smeđe oči, jer je kontrast impresivan. One definitivno na poseban način ističu braon boju očiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S I R J O H N (@sirjohn)

Ljubičasta/Bordo/Nijansa šljive

Isto važi i za tamnije tonove koji takođe stvaraju laskavi kontrast, dok smeđa boja očiju magično „menja“ nijanse u zavisnosti od osvetljenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Smaragdna/Tamno plava

Ako ste mislili da su plava ili zelena samo za plavooke ili zelenooke, onda grešite. Probajte smaragdne senke, posebno ako imate veoma tamno smeđe oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S I R J O H N (@sirjohn)

U galeriji pogledajte naše omiljene palete senki koje će vam pomoći da kreirate najinspirativnije makeup look-ove.

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group