Saveti za šminkanje svetlog tena

Izrazito svetao ten je specifičan za šminkanje, zato treba obratiti pažnju na to koje proizvode koristite i kakav način šminkanja primenjujete.

Dovoljno je da pogrešite u nijansi pudera i vaše lice može da izgleda kao da ste stavili masku. Pored toga, kada kupujete puder, isprobajte ga na dnevnom svetlu i uporedite ga sa bojom vaše kože na vratu. Važno je da puder bude u tonu sa vašom kožom.

Izbor rumenila je sličan kao i izbor pudera. Hladnim tonovima odgovaraju ruze nijanse, dok pegavoj koži najbolje pristaju nijanse breskve. Izbegavajte kafene tonove jer oni iztgledaju veoma neprirodno na svetlom tenu.

Svetlom tenu najbolje pristaju koralni, roze, nijanse breskve ili ruževi u nude boji. Ako odaberete ljubičaste ili crvene karmine, ne preterujte sa drugom šminkom. Šminkeri savetuju da žene sa izrazito svetlim tenom ne treba da šminkaju i usne i oči u intezivnim nijansama. Dovoljno je da naglase samo usne.

Kada je reč o senkama, topli meseci dopuštaju igru sa senkama i bojama. Izbegavajte crnu i sivu senku, radije birajte koralne tonove, nijanse zlata ili zemljane tonove. Oni će doneti toplinu vašem licu.

Svetla koža će uvek biti vanvremenski trend. Možda volite preplanulu kožu tokom letnjih dana, ali svetla koža je uvek sofisticiranija i zdravija. Danas su porcelanska boja kože i ružičasti obrazi postali trend koji mnoge žene žele da postignu.

Ukoliko imate svetliju boju kože, uživajte u svom aristokratskom tenu i naglasite svoju lepotu pravilnim korišćenjem šminke.

photo source: shutterstock

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group