Redosled nanošenja šminke: saveti za savršen make up izgled

Kada je šminka u pitanju, njeno pravilno nanošenje zahteva određenu tehniku, strpljenje i znanje...

Ponekad i najjednostavniji make up izgled može da bude komplikovan ako ne znate odakle da krenete. Mnoge dame se zbunjuju kada je u pitanju redosled nanošenja šminke, jer svaka žena ima svoj poseban način šminkanja. Ipak, redosled zaista postoji i trebalo bi da se poštuje jer ćete na taj način najbolje našminkati lice, istaći sve prednosti i sakriti mane.

Pre svakog nanošenja šminke je potrebna odgovarajuća nega

Pre nanošenja pudera i ostalih make up proizvoda na lice, potrebno je pripremiti kožu. Uklonite višak sebuma i prljavštine sa tuferom i preparatom za čićenje kao što je micelarna voda, a zatim nanesite hidratantnu kremu. Ako ne očistite lice pre nanošenja šminke, sva prljavština će ostati zarobljena ispod sloja šminke.

Prajmer

Prajmer je proizvod koji neko voli da koristi, a neko ne. Mi ga volimo jer kožu čini glatkom i ujednačenom. Umesto prajmera možete upotrebiti i hidratantnu kremu.

Korektor

Korektor je savršen saveznik protiv nepravilnosti na koži. Stavlja se pre pudera kako bi direktno sakrio bilo koju nepravilnost - od akni do tamnih podočnjaka. Puder preko korektora samo izjednačava nijansu kože. Korektor uvek nanosite četkicom, a ne prstima.

Tečni puder

Tečni puder je nakon korektora omiljeni make up proizvod jer zaista čini čuda. Ipak, sa njime treba pažljivo raditi, jer može izazvati potpuno suprotan efekat. Prvo je bitna formula pudera, a zatim i nijansa. Informišite se kakav puder je idealan za vaš tip kože, kako ne biste iziritirali kožu. Ovo je posebno važno za one devojke sa osetljivom kožom. Zatim ide biranje boje, koje se radi testiranjem pudera na liniji brade. Uvek nastojte da pokreite jednako celi lice i vrat, kao i uši ako će vam kosa biti podignuta.

Kameni puder/puder u prahu

Puder u kamenu fiksira prethodno nanet proizvod i čini ga postojanijim. Uvek ga nanosite posebnim sunđerom i nikada ga nemojte previše stavljati jer nećete izgledati onako kako ste želeli.

Rumenilo

Rumenilo je ove sezone vrlo popularno jer koži da je neverovatan prirodan i zdrav izgled. Uvek ga nanosite na jagodice, blagim pokretima levo-desno. Nakon njega ste završili sa šminkanjem kože lica, a vreme je da pređete na usne i oči.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group