Ove beauty proizvode ne smete deliti ni sa kim

Od detinjstva smo naučeni da sve treba deliti, međutim postoje neke stvari koje se ne dele ni sa kim.

Danas se fokusiramo na beauty proizvode i „alate“ koje ste verovatno bar jednom pozajmili svojoj drugarici, a to ne bi trebalo da radite iz zdravstvenih razloga. Pored četkice za zube koju ne delimo ni sa kim, postoje i druge stvari i zato vam danas predstavljamo tih pet stvarčica koje morate čuvati samo za sebe.

Četkice za šminkanje

Četkice za nanošenje šminke, ako se ne menjaju na vreme ili ne čiste mogu biti prepune bakterija. Ako koristite nečiju četkicu, samo ćete prebaciti njihove bakterije na svoju kožu lica, što može dovesti do kožne infekcije. Infekcija se možda ne može videti odmah, ali nakon jedne nedelje počećete da se pitate šta vam se desilo sa licem ili očima, a to sigurno ne želite da vam se desi.

Maskara

Proizvode koji dolaze u kontakt sa telesnim tečnostima, nikada ne treba da se dele. Koristeći nečiju maskaru možete izazvati očnu infekciju, kao što je konjuktivitis.

Pinceta

Svaki put kada iščupate dlaku pincetom, na njoj se nalazi mikroskopska količina krvi, što povećava rizik od prenošenja bakterija i dobijanja infekcije. Svaki estetičar bi trebalo da dezinfikuje svoj “alat”. A ako čupate obrve kod kuće, obavezno obrišite pincetu alkoholom nakon svake upotrebe - to će ubiti sve bakterije.

Sjaj za usne ili balzam

Usta su osetljivi deo lica koji je podložan infekcijama, zato što nemaju spoljni sloj epiderma koji bi ih zaštitio. Najčešće pronađena bakterija na sjajevima za usne ili balzamima je ona koja izaziva prehlade, afte, pa čak i herpes.

Brijači

Već ste upoznati sa ovom činjenicom da ne treba deliti brijače, ali je opet moramo spomenuti i pokazati vam zašto ih je loše deliti zbog zdravlja. Kada se brijete, desi se da se posečete (bilo to vidljivo ili ne), pa na brijaču ostaje krv i tečnosti iz vašeg tela, zbog kojih se stvaraju bakterije, čak i posle pranja brijača. Zaraženi brijači mogu da izazovu rrazličite bolesti, kao što je hepatitis, stafilokoke i najopasniju - HIV.

Ovo su pet proizvoda koje ne bi trebalo nikada da delite ni sa kim, pa čak i ako vam je ta osoba sestra ili majka. Zapamtite da oni proizvodi koji dolaze u kontakt sa našim telesnim tečnostima kao što su suze, nosna sluz, pljuvačka i krv nikada ne treba da se dele.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group