Kako prilagoditi svoju makeup rutinu zimskom vremenu?

@HOSKELSA

Za zaštitu kože od isušivanja...

Hladna sezona je uvek veliki stres za kožu. I nije stvar samo u niskim temperaturama: glavni neprijatelj lepe kože zimi je centralno grejanje.

Centralno grejanje veoma isušuje vazduh u stanu, što odmah utiče na stanje kože. Koža postaje suva i zategnuta i često dolazi do perutanja i iritacije. Da bi se koža zimi održala u dobrom stanju, nije važna samo pravilna nega, već i šminka. Evo šta treba da znate o pravoj zimskoj šminki.

Aktivno hidrirajte usne

Hladnoća najviše utiče na stanje kože usana - to su, možda, svi više puta videli iz sopstvenog iskustva. Zimi u svakodnevnu negu vredi dodati aktivne hidratantne kreme za usne - balzame i maske. I koristite ih isključivo noću, a danju samo ako ne izlazite iz kuće. Pre izlaska napolje treba da koristite hranljivi ruž sa uljima i vitaminom E. Međutim, sjaj za usne nije najbolji izbor za zimu jer u njegovoj formuli ima previše vode.

Izbegavajte suve teksture

Još jedno važno pravilo zimske šminke je odbacivanje (ako je moguće, potpuno) makeup proizvoda suvih tekstura. Zamena senki, rumenila i hajlajtera kremastim proizvodima pružiće dodatnu zaštitu od hladnoće, neće naglasiti manja oštećenja na koži i manje je verovatno da će izazvati iritaciju na hladnoći.

@ROSEINK

Nemojte koristiti podloge na bazi vode

Lagane proizvode na bazi vode koje smo sa zadovoljstvom koristili celog leta, apsolutno treba zaboraviti tokom zime. Zimi je bolje izabrati puder sa gustom teksturom i hranljivim sastojcima u sastavu. I, naravno, ne zaboravite da primenite hranljivu negu sa ceramidima pre nanošenja šminke.

Budite oprezni sa maskarom

Ako napolju počne da pada sneg, obična maskara će odmah ostaviti tragove na vašem licu. Predlažemo da je zamenite vodootpornom.

@MAO.GE

Birajte nežna sredstva za uklanjanje šminke

Da ​​kožu ne biste dodatno iritirali, šminku je zimi najbolje uklanjati proizvodima na bazi ulja. Ne samo da će lako rastvoriti bilo koju, čak i najuporniju kozmetiku, već će koži pružiti dodatnu negu. Ako koristite micelarnu vodu za uklanjanje šminke, dajte prednost proizvodu sa vitaminom E u sastavu. Nakon uklanjanja šminke, obavezno operite lice blagim sredstvom za čišćenje i nanesite tonik.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group