Kako da pravilno koristite narandžasti ruž?

Šminka sa narandžastim karminom izgleda vrlo impresivno, ali kada koristite ovu smelu nijansu treba da razmotrite neka makeup pravila.

Narandžasta je moderna boja karmina koja se iz letnjijh makeup trendova preselia u jesenje. Ova bogata nijansa ide uz najsvetlije doba godine i pomaže da se poboljša raspoloženje kada vreme napolju nije prijatno.

Psiholozi preporučuju učenicima i studentima tokom pripreme ispita da beleške pišu narandžastom bojom i prave beleške na papirima u narandžastoj boji: ova boja daje samopouzdanje, hrabrost, pozitivna je i daje duhovnu snagu.

Stilisti i makeup umetnici kažu da ruž u narandžastoj boji ne odgovara bledolikim ženama: ona daje koži plavkastu nijansu, ističe tamne krugove ispod očiju, vizuelno čini osobu umornom. Ostatak žena može aktivno koristiti narandžasti karmin. Samo moramo da pronađemo pravi ton.

Nijanse narandžastog ruža za usne

Narandžasta je mešavina crvenih i žutih tonova i u zavisnosti od njihove koncentracije narandžastata postaje tamnija ili svetlija. Najpopularniji nijanse ruževa su:

  •     Koralna
  •     Terakota;
  •     Šargarepa;
  •     Narandžasta (ili mandarina);
  •     Karamel;
  •     Amber;
  •     Med.

Ton ruža treba pažljivo odabrati tako što ćete sagledati boju kose, očiju i boju kože. Onda ste u stanju da stvorite savršenu šminku, zahvaljujući kojoj vaš izgled neće proći nezapaženo. Istini za volju, pronaći pravu nijansu narandžastog karmina može samo putem pokušaja i grešaka. Međutim, postoje neka pravila koja vam mogu pomoći da odredite boju.

Odaberite nijansu karmina

Plavuše i žene sa svetlo smeđom kosom, žene sa ružičastom ili kožom koja ima pigmente breskve, treba da isprobaju ruževe u boji korala, narandžaste i tople nijanse karamele. Takođe zahvaljujući narandžastoj boji karmina, oči izgledaju svetlije. Žene sa zlatno-bež kožom, crvenom ili kosom u boji bakra i lešnika, sa zelenim očima mogu da isprobaju tamnije nijanse: Amber, terakota. Brinete sa smeđom (skoro crnim očima) i bronzanom kožom mogu dati prednost karminima u boji šargarepe, meda i karamele. Ove boje naglašavaju oblik lica i vizuelno povećavaju usne.

Savršena šminka sa narandžastim karminom:

Narandžasti ruž treba da bude mat. Ne sedefast, bez šljokica, pa čak i bez sjaja! Nemojte koristiti sjaj za usne, inače će izgledati vulgarno. Imajte na umu da je narandžasta boja i kontradiktorna. Ona privlači pažnju, tako da može lako da naglasi sve vaše nedostatke na licu. Dakle, narandžasta karmin bi trebalo da bude primenjen, tek nakon što savršeno uskladite ton lica i belinu zuba. U suprotnom efekat vas neće zadovoljiti. Ne naglašavajte oči i obrve. Šminka sa narandžastim karminom je dovoljno jaka i akcenat je na usnama. Bolje je da koristite prirodnu šminku za oči i lagano naglasite jagodice. Ako i dalje želite da naglasite oči, nemojte da koristite intenzivnu senku, samo primenite olovku ili crni ajlajner za konturu očiju i naglasite trepavice jednim slojem maskare.Preferirajte rumenilo u boji cigle ili terakote, ali koristite u minimalnim količinama. Da ruž traje duže, pre nego što nanesete ruž stavite malo pudera.

Šminka sa narandžastim usnama - korak po korak

1. Na dobro očišćenoj koži, nanesite kremu i nakon što se u potpunosti apsorbuje (posle 7-10 minuta)  nanesite puder. Umesto pudera možete koristiti BB ili CC-kremu. Korektorom ublažite nesavršenosti i tamne krugove ispod očiju. Zatim poravnajte ton lica puderom u prahu.

2. Na kapcima nanesite mat bež nijansu.

3. Ispod obrva i u unutrašnjem uglu oka mešavinu svetlo belog sedefa.

4. Bela ili svetlo roze olovka naglašavaju proširenje donjeg kapka.

5. Na gornjim i donjim trepavicama, nanesite debeo sloj crne maskare.

6. Obojite usne narandžastim karminom u pogodnoj nijansi.

7. Na jagodice nanesite malo rumenila u boji breskve.

Kada koristite šminku u narandžastim tonovima nije potrebno da se oblačite u narandžastoj odeći. Stilisti preporučuju da karmin uskladite sa cipelama ili modnim dodacima, poput šala, torbe, kaiša, narukvica. I nije nužno da oni budu potpuno narandžasti: samo ubacite malu količnu ove sočne boje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group