5 profesionalnih saveta za šminku koja traje ceo dan

Dragoceni saveti stručnjaka biće nam posebno korisni sada leti, kada naša šminka vrlo brzo nestaje sa lica zbog vrućine. 

Za većinu nas dan započinje besprekornom šminkom koja se u roku od nekoliko sati istopila ili nestala sa lica. Mnogo puta osećamo da bez obzira na to koliko proizvoda promenimo ili koliko slojeva nanesemo, na kraju dana šminka nikad ne opstaje.

Šminkeri definitivno imaju drugačije mišljenje i predlažu prave korake kako bi naša šminka trajala ceo dan, čak i pod visokim letnjim temperaturama.

Što je naša koža mekša, to će podloga i svi proizvodi za šminkanje biti bolje nanešeni. Stoga pravilna priprema započinje od nege kože. Dobro operite lice, uradite piling, a zatim nanesite tonik, kremu za lice, kremu za oči i kremu za sunčanje. Samo pronađite onu koja odgovara vašoj koži, u zavisnosti od toga da li je masna ili suva.

Formula

Potražite dugotrajne proizvode za svoju šminku, jer su dizajnirani da traju duže.

Puder

Dodajte prozirni puder u svoj komplet da biste popravili šminku kako bi duže trajala. Naglasite T zonu gde je obično veća tendencija maščenja.

Sprej za fiksiranje

Ne zanemarujte ovaj proizvod jer zaista zadržava vašu šminku. Poprskajte lice fiksatorom pre nego što izađete iz kuće.

Ne dodirujte lice

Još jedno zlatno pravilo da šminka potraje je da ne dodirujete lice, jer na taj način prenosite klice i masnoću, a šminka nestaje sa lica.

Izbegavajte mist za lice

Ima smisla da vam se čine neophodnim leti, ali negativno utiču na makeup, pa ako želite da šminka traje duže, bolje je izbegavati mist. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group