TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02 - sat za ljubitelje mode

U pitanju je savremeni redizajn trkački inspirisanim C-kućištima iz šezdesetih…

TAG Heuer brend održavao je korak sa evolucijom stila još od 1860.godine, proizvodeći avangardne časovnike koji su duboko ukorenjeni u sadašnjosti. Samim tim, nismo iznenađeni činjenicom da njihov najnoviji model dobija inspiraciju iz uličnog stila.

Unikatni hronograf kreiran je u partnerstvu sa osnivačem japanskog brenda ulične mode, Hiroši Fuđivarom iz Fragment fame. Slavni dizajner i časovničarski brend su prethodno lansirali vintage inspirisani dizajn 2018.godine, a svih 500 modela je brzo rasprodato. Ovog puta, duo je kreirao modernu reinterpretaciju klasičnog trkački inspirisanog C-case modela koji je svoju slavu doživeo tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, koji je istovremeno bio odvažan i minimalistički.

Ponovo ograničen na samo 500 komada, Fragment Design Heuer 02 i dalje zadržava neke elemente nasleđa – tahimetarsku skalu, kućište prečnika 44 mm i funkciju hronografa, dok istovremeno poseduje brojčanik od opalina crne boje sa crvenim akcentima koji mu daju savremenu odvažnost. Indeksi i kazaljke su obojeni belom bojom, baš kao i dva logoa koji okupiraju centralni deo brojčanika.

Jedan od najinteresantnijih dodataka čitavoj priči jeste poleđina od crvenog safirnog kristala. Kroz ovaj ružičasto obojeni prozor možete jasno videti Heuer 02 automatski hronograf, koji nije samo opčinjavajući po svom dizajnu, već dolazi sa rezervom energije u trajanju od 80 sati.

“Redizajniranje ovog TAG Heuer hronografa dalo mi je priliku da koristim uzbudljivi legat kako bih kreirao novi. Dao sam dizajnu moderan i izuzetni momenat sa crvenom poleđinom kućišta, što reflektuje boje ovog brenda, dajući mu istovremeno sasvim novi, evoluirani karakter”, izjavio je Fuđivara.

Još jedan novitet u ovom modelu jeste nova čelična narukvica sa pet redova karika, koja je dobila leptir kopču. Ona je brušena i fino polirana tako da na savršeni način hvata svetlost svakim pokretom ručnog zgloba. Naravno, svaki komad je dobio gravirani broj ograničenog izdanja.

“TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02 hronograf je sve što jedan ljubitelj časovnika danas želi od svog sata: on poseduje čistu i inovativnu tehnologiju, primamljivi i stilski dizajn, uz neverovatno nasleđe”, izjavio je Frenk Tuzo, potpredsednik dizajna i proizvodnje TAG Heuer brenda.

Ovaj novi model će biti dostupan za kupovinu od 27.jula, a koštaće 6.150 dolara. Verujemo da će se s obzirom na popularnost prethodnog modela, rasprodati brzinom svetlosti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group