Srebro ili zlato? Kako da otkrijete koji vam nakit odgovara

Koji su kriterijumi koji određuju da li nam pripada srebrna ili zlatna vrsta nakita?

Zlato i srebro su dva dobro poznata metala i posebno su popularna zbog njihove upotrebe u izradi nakita. Međutim, vrlo često se možemo zapitati šta nam od to dvoje više odgovara i da li vredi ulagati u zlatni ili srebrni nakit. Bilo da se radi o ogrlicama ili minđušama koje biramo gotovo automatski svakog jutra uz našu odevnu kombinaciju, svi imamo svoju boju koju biramo za svaki novi dodatak, bez obzira koliko slične komade imamo u našoj kolekciji.

Koji je način da saznamo šta nam odgovara? Postoje određeni kriterijumi koji nam mogu pomoći da odredimo koja od dve boje metala najbolje odgovara nama i našem tenu.  

Da li sebe smatrate „zlatnom“ ili „srebrnom“ osobom? Hajde da proverimo da li smo pravilno izabrali tako što ćemo saznati kojoj kategoriji pripadamo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

1. Vodimo računa o nijansi naše kože

Nijansa kože je glavni kriterijum koji može da odredi da li nam pristaje zlatni ili srebrni nakit i to prvo treba da proverimo! Dakle, pre nego što počnemo, ako podton naše kože nije očigledan, možemo to utvrditi gledajući vene na našem zglobu. Ako boja podseća na zelenu, onda je naša pozadina topla. Shodno tome, ako je njihova boja plava, onda pripadamo kategoriji hladne pozadine. Na taj način možemo izabrati idealnu boju nakita za naš tip kože. Topli tonovi kože najbolje se kombinuju sa zlatnim nakitom, dok osobe sa hladnim tonovima kože najbolje dopunjuju srebrni dodaci.

2. Razmišljamo o bojama koje preovlađuju u našoj garderobi

Posebno je važno da boja koja odgovara našoj koži bude harmonično kombinovana sa bojama naše odeće, tako će svaki naš autfit izgledati savršeno i pažljivo usklađen. Zlatni nakit se savršeno slaže sa zemljanim tonovima, poput braon, bež, bele, pa čak i zelene. Srebrni nakit bolje ističe hladnije nijanse poput plave, sive i ljubičaste.

Stoga, ako se vaša garderoba sastoji uglavnom od toplih i zemljanih boja, zlatni nakit je najbolji odgovor! Ako preovladavaju boje sa hladnim nijansama, onda vam srebrni komadi mnogo bolje pristaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

3. Razmišljamo o našoj prirodnoj boji kose i očiju

Slični kriterijumi koji se odnose na nijanse i podtonove važe i u ovoj kategoriji. Siva, pepeljasto plava i smeđa kosa su hladnije. Međutim, ponekad mogu imati bogatu i prepoznatljivu nijansu, kao što su zlatno plava, crvena ili kesten smeđa, koje često imaju topli osećaj, koji podseća na boje kao što su zlatna, narandžasta ili žuta.

Dok se boja naše kose i preplanulost kože mogu menjati tokom godina i godišnjih doba, naše oči će uvek ostati iste. Dakle, ovo je pouzdan način da odredite boju nakita.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

4. Verujemo u svoje srce!

Ponekad je izbor nakita stvar ličnih preferencija. Ako se osećamo sigurnije noseći zlatni ili srebrni nakit, onda gore navedeni kriterijumi nisu bitni. Oni služe da nas informišu, ali ni na koji način nisu pravilo za naše izbore. Ako mislite da vam pristaje suprotna boja od one koju kriterijumi pokazuju, onda ćete očigledno izabrati one komade nakita uz koje ćete se osećati samopouzdano i srećno!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group