Moda - Satovi i nakit

Smiley pirs za odvažan izgled ove jeseni

Ako ste ljubitelj pirsinga, onda ste verovatno upoznati sa pojmom – smiley pirs.

U pitanju je minđuša koja se kači na malu resicu koja povezuje vaše desni iznad prednjih zuba sa gornjom usnom. Svoje ime ova vrsta pirsinga dobila je upravo zahvaljujući tome što se ta mala resica vidi kada se smejete (smiley – eng. osmeh).

Naša današnja tema je upravo o njima, o najsmejanim pirsinzima koji deluju tako šik i odvažno. Ako ste ove jeseni u potrazi za detaljem koji će vas istaći u masi i učiniti da se osećate posebno, smiley pirs može da bude pun pogodak. Dovoljno skriven kada ne želite da svako zna da imate pirsing a opet dovoljno prisutan kada poželite da muškarcu vaših snova uputite neodoljiv osmeh.

Vreme zarastanja ranice kod ove vrste pirsinga je od 1-4 meseca. Takođe morate poštovati neka pravila kako bi osigurali brzo zarastanje i ostajanje pirsinga na željenom mestu. Tkivo resice koja se naziva frenulum, a koje se buši je kod pojedinih ljudi vrlo malo i tanko. Može se dogoditi ako niste dovoljno pažljivi da se resica po dužini pokida i da vam pirs jednostavno ispadne.

Takođe ako pirs nije postavljen dovoljno visoko može se dogoditi da vam dodiruje zube i da se trenjem o njih, oštećuje njihova gleđ. Ukoliko nosite protezu za zube, ova vrsta pirsinga vam neće odgovarati. Osim toga žvakaće gume se ne preporučuju osobama koje nose ovu vrstu pirsinga, jer se mogu neplanirano zalepiti za karikicu i povući je, prouzrokujući krvarenje.

Ali ako ste dovoljno pažljivi sa ovim pirsingom zaista možete da postignete izvanredan izgled, koji će začiniti tmurne jesenje dane.

Hmm, ljubljenje sa ovom vrstom pirisnga je – nešto što morate isprobati!

Ž.J.

Izvor: Styleoholic

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group