Novi trend među damama: verenički prsten od moisanita

Verenički prsten je simbol večne ljubavi.

On je moćan, neuništiv i uvek sija. Ali, kada dođe vreme da izaberete onaj prsten koji vam najviše odgovara, ponuda je zaista mala.

Ono što mi nazivamo cirkon je u stvari „cubic zirconia“, poseduje veoma niske optičke osobine i gotovo nikakvu izdržljivost. Brzo se oštećuje, nije otporan na ogrebotine, brzo gubi svoj sjaj i jednostavno ne nosi simboliku onoga što bi trebalo da bude verenički prsten. S druge strane, dijamanti su neverovatno skupi, čak i oni najmanji...

Imajući to u vidu, Zapad nudi alternativu koju zaista vredi pogledati. To je moisanit, svetlucavi kamenčić koji itekako pretenduje poziciju dijamanta. Njegova popularnost je sve veća na društvenim mrežama, na Pinterestu ili Instagramu.

Ovaj dragoceni kamen je prvi put pronađen pre 120 godina u Meteor Crater u Arizoni. Pronašao ga je francuski hemičar Anri Moisan 1983. godine. Zanimljivo je što je pronađen u tragovima koje su meteoriti napravili pri udaru o površinu Zemlje. Moisan je najpre pomislio da je pronašao dijamante. Ipak, kasnije je saznao da je u pitanju nova vrsta koja se danas najčešće stvara u veštačkim uslovima.

Ovaj kamen je zanimljiv i jedinstven, jer je pre svega poreklom iz svemira, a onda zato što ima bolje optičke osobine od dijamanta, sija jače i zaista je izuzetan. Njegova tvrdoća je 9.2, što ga čini samo malo mekšim od dijamanta, najtvrđe materije na svetu.

On deli gotovo istu trajnost, tako da ne može biti oštećen, izgreban ili polomljen, jednom rečju - on je neuništiv. Cena ovog kamenčića je visoka, iako je za naše standarde još uvek daleko pristupačniji nego dijamant.

Pogledajte na fotografijama kako igleda vereničko prstenje sa ovim retkim kamenom. Da li je moisanit novi najbolji prijatelj žena?

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group