Moda - Satovi i nakit

Nov luksuzni detalj u vidu Hermes sata

Proizvođač luksuzne robe i top rangiran brend na polju visoke mode, Hermes je ovog puta prevazišao samog sebe.

Njihova najnovija kolekcija obuhvata svega 24 sata, što znači da će vrlo malo njih imati privilegiju da nosi ovakvo nešto na svojoj ruci. Sat je ukrašen brojčanikom koji podseća na minijaturu od porcelana, a činjenica da je svaki pojedinačno ručno oslikan podiže njegovu vrednost.

Originalno, ovaj sat je dizajniran 1978. godine od strane Henrija D'Orignija i odiše bezvremenskim dizajnom i beskonačnom primamljivošću. Okvir od belog zlata i 82 dijamanta koji ga prate, samo dodatno podižu rejting ovom nesvakidašnjem delu. Sat nosi naziv Arceau Hernais Francais, a svojim postojanjem naglašava stručnost i kreativnost Hermes tima.

Središnji deo sata prikazuje dva upregnuta konja, ukrašena svilenim maramama. Za originalni dizajn ovog sata zadužen je Hugo Grygkar, nekadašnji Hermersov dizajner koji je inspiraciju našao iz dela čuvanog u privatnoj kolekciji Emile Hermes, koje prikazuje grupu konja ukrašenih raznobojnim perjem. Za ručnu gravuru profila konja i oslikavanje svakog sata potrebno je oko mesec dana. Vrlo detaljan rad i pristup razlozi su zbog kog ovaj sat izgleda spektakularno.

Zamislite ga na svojoj ruci.

Ž.J.

Izvor: Designboom

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group